Vijf dingen die je wel en 5 dingen die je niet moet eten voor het slapen gaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vijf dingen die je wel en 5 dingen die…
Monnik Dechen laat ons zien waarom altijd controledrang hebben een destructieve gewoonte is 14 handige autotips die je meteen gaat onthouden

Vijf dingen die je wel en 5 dingen die je niet moet eten voor het slapen gaan

Door Skip Tromp de Haas
2.433
Advertisement

Goed slapen gedurende de nacht is noodzakelijk om optimaal gezond te blijven. Vaak is het echter zo dat we verkeerde gewoontes krijgen die mogelijk van negatieve invloed zijn op de nachtrust. Voeding lijkt behoorlijk in te hakken op het herstellend vermogen van het lichaam. De juiste keuzes qua voeding die je maakt voordat je gaat slapen kunnen enorm de kwaliteit van je slaap verbeteren, terwijl andere keuzes dit kunnen schaden!

5 aanbevolen dingen die je kunt eten voor het slapen gaan: 1. Jasmijnrijst

Jasmijnrijst (of geurende thaise rijst) die voor het slapen gaan gegeten wordt, laat langzaam glucose vrijkomen in het bloed en helpt het aanzienlijk de tijd verkorten die nodig is voor een goede nachtrust.

2. Kalkoen.

Een beetje kalkoen eten ongeveer een uur voordat je gaat slapen zal helpen bij het sneller in slaap vallen; de tryptofaan die erin zit heeft een positieve invloed op het humeur en helpt bij de instandhouding van slaapritmes.

Advertisement

3. Melk

Ook in melk zitten flinke hoeveelheden tryptofaan, wat het aanbevelenswaardig maakt voor het slapen gaan omdat het dezelfde voordelen biedt die hierboven staan beschreven.

4. Kersen.

Kersen bevatten melatonine, een hormoon dat invloedt heeft op de hippothalamus en de slaap-waakcycli reguleert.

5. Bananen.

In bananen zit calcium en magnesium, dit zijn mineralen die de spieren helpen weer te herstellen en zorgen zo voor betere slaapkwaliteit.

Onder de dingen die het sterkst worden afgeraden vinden we echter: 1. Wijn.

Omdat je van alcohol moet plassen, kan het de slaap niet ten goede komen als er alcohol voor het slapen gaan wordt gedronken doordat je steeds moet opstaan om naar het toilet te gaan. 

2. Pure chocola.

De caffeïne en theobromine die in chocola zitten stimuleren de zenuwactiviteit en het hart en staat uitrusten in de weg.

3. Rode peper

Rode peper, maar in het algemeen pittige kruiden, kunnen een branderig gevoel veroorzaken in de maag en een goede nachtrust voorkomen.

4. Cheeseburger

Een cheeseburger (zoals andere fastfoodproducten), buiten dat het niet goed is voor je gezondheid, kan het de slaap ernstig verstoren. Omdat er veel vetten in zitten worden er veel maagsappen aangemaakt en brengt het vaak heel sterk brandend maagzuur op gang.

10. Kip

De grote hoeveelheid eiwitten die in kip zitten kunnen tenslotte behoorlijk de spijsvertering vertragen en verstoren je slaap of voorkomt dit. 

Tags: TrucjesEtenWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt