Maak 75 kcal tellende koeken met slechts 3 ingrediënten, geschikt voor diëten

door Skip

30 Augustus 2023

Maak 75 kcal tellende koeken met slechts 3 ingrediënten, geschikt voor diëten
Advertisement

's Ochtends wanneer je opstaat is ontbijt klaarmaken een van de eerste dingen die je doet. Maar al te vaak gebruik je dingen uit pakjes, dingen die gemaakt zouden kunnen zijn met chemische producten die op de lange termijn schadelijk zouden kunnen zijn. Juist om deze reden is het altijd goed om zelf je mouwen op te stropen en zelf wat lekkers of anders koeken of tussendoortjes te maken. Zo weet je zeker welke producten er gebruikt zijn en kan je er gerust op zijn dat het om natuurlijke voedselproducten gaat, maar vooral dat ze niet slecht zijn voor je gezondheid. Vaak wordt gedacht dat je tijdens het diëten niet iets lekkers kunt eten, maar dat kan wel want er zijn super lekkere koeken met maar heel weinig calorieën.

Hier hebben we een soort die je kan maken met slechts 3 ingrediënten en die slechts 75 kcal bevatten. Zo maak je ze.

via UnjourUnerecettekatyseats/ YouTube

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Om iets te maken wat lekker smaakt denken mensen vaak dat je super veel ingrediënten nodig hebt, maar dat is helemaal niet zo. Heel vaak is eenvoud troef: met slechts enkele producten die je samenbrengt in de juiste hoeveelheden kan je super lekkere dingen maken om te eten. Deze koeken zijn niet alleen heel makkelijk te bereiden, om ze te maken heb je slechts enkele dingen nodig die makkelijk verkrijgbaar zijn.

Wil je deze koeken maken heb je daar in totaal 25 minuten voor nodig:10 om het deeg te maken en 15 minuten voor het bakken in de oven.

Advertisement

Ingrediënten

Ingrediënten

Pexels

Voor deze koeken heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Voor een portie van 12 koeken van 75 kcal per stuk, heb je nodig:

  • 180 gram havervlokken
  • 160 milliliter water
  • 100 gram dadels, gewassen en zonder pit

Bereiding

Bereiding

Neem 180 gram havervlokken en doe die in een kom. Daarna doe je hier de helft van het water bij (80 milliliter) en roer dit goed door, eerst met een spatel en daarna met je handen.

Nadat je dit allemaal gedaan hebt stop je het mengsel in de foodprocessor en nadat je de dadels erbij hebt gedaan ga je het pureren totdat je een uiterst fijne bloem hebt. Daarna doe je alles in een schaal en doe je de overige 80 milliliter water erbij en tot slot goed met elkaar vermengen met een spatel. Wanneer het een zanderig geheel is breng het over naar het werkblad en kneed het deeg verder met je handen zodat het compacter wordt. Daarna maak je er een soor gehaktbrood van waar je plakjes van snijdt en die vervolgens op een bakplaat legt. Bak ze 15 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Heb jij ze al eens geprobeerd?

Advertisement