Eindelijk is 't geheime recept bekend van mooi gerezen, zachte dieetvriendelijke pancakes

door Skip

08 September 2023

Eindelijk is 't geheime recept bekend van mooi gerezen, zachte dieetvriendelijke pancakes
Advertisement

Het merendeel van voedingsdeskundigen en soortgelijke specialisten zeggen allen dat de belangrijkste maaltijd het ontbijt is. Het is inderdaad essentieel om de dag te beginnen met een stevige maaltijd zodat je gedurende de ochtend geen honger hebt. Het is echter maar al te vaak zo dat je niet genoeg tijd hebt en het maar bij wat te drinken houdt, wat koffie of sap en misschien iets uit een verpakking. Het zou veel beter zijn als je gewoon zelf je ontbijt zou maken en niet op snacks moet leunen waar mogelijk chemische goedjes in zitten waar het lijf op den duur last van zou kunnen krijgen.

Juist om deze reden is er nu een heel snel dieetvriendelijk recept waarmee je heerlijk zachte en gerezen pancakes van kan maken. De truc zit hem erin dat eieren op een bepaalde manier worden bereid, maar het allerinteressantst is nog wel dat ze slechts 70 kilocalorieën bevatten. Waar wacht je nog op, lees de stappen door en ga ze gauw maken.

Advertisement

De ingrediënten

De ingrediënten

Pexels

Om deze prachtige pancakes te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig en hoef je waarschijnlijk ook de deur niet uit omdat je ze waarschijnlijk al in huis hebt. Om ze te maken heb je maar heel weinig tijd nodig, slechts 13 minuten en kan je ze dus ook maken wanneer je haast hebt. Het kost 10 minuten om het beslag te maken en 3 minuten om de pannenkoeken te bakken.

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren rijstebloem
  • 40 ml melk
  • 10 gram olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zoetstof
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snuf zout

Advertisement

Stappen

Stappen

Marco Verch Professional/Flickr

Nadat je alle ingrediënten op het aanrechtblad hebt gezet is de eiwitten en dooiers van elkaar scheiden het eerste wat je moet doen en plaats je die in twee verschillende schaaltjes. Voeg aan de dooiers de zoetstof toe en klop dat op met een garde. Voeg dan de melk en de olie toe. Nu moet je flink gaan roeren en beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toevoegen. Ga door totdat je een vloeiend gelijkmatig beslag hebt.

Nu ga je aan de slag met de eiwitten. Neem een mixer en klop de eiwitten stijf en voeg tot slot een snuf zout toe.

Het geheim van zachte pancakes

Het geheim van zachte pancakes

Pexels

Nadat je het beslag hebt gemaakt en de eiwitten moet je die nu met elkaar vermengen. Belangrijk is hier om, wanneer je lekker zachte pancakes wilt, het eiwit en het beslag beetje bij beetje met elkaar vermengen zodat de eiwitten en beslag beiden een beetje heel blijven; dus niet uit elkaar vallen. Als je dit gedaan hebt giet je het beslag in een antiaanbaklaagpan waar je al een beetje olie in had gedaan. Laat vervolgens bakken 15 tot 20 seconden op laag vuur. Daarna wanneer de pancake gaar lijkt doe je hier nog een lepel beslag op, ook met de deksel erop. Belangrijk is om ze aan beide zijden te bakken, alleen zo zullen ze mooi rijzen en zacht zijn.

Ga jij ze proberen te maken?

Advertisement