Zo maak je de wasmachine schoon en zorg je ervoor dat je was altijd schoon en fris is

door Skip

30 Augustus 2023

Zo maak je de wasmachine schoon en zorg je ervoor dat je was altijd schoon en fris is
Advertisement

Iedereen wenst dat de was perfect gedaan is en kopen veel mensen daarom steeds duurdere producten zoals wasmiddel en wasverzachter, in de hoop optimale wasresultaten te boeken. Dit draagt zeker bij aan een schone, ontsmette was, maar ruikt het ook lekker?

Soms kunnen zelfs de beste merken je niet het resultaat garanderen dat je hoopt te ruiken, namelijk die frisse, schone aangename geur zonder enig vies bijgeurtje. Maar dat komt niet door het ene of het andere product. Vaak vergeten we dat de wasmachine eerst perfect schoon moet zijn! Laten we dus gaan kijken hoe dit dus aan moet pakken met een zeer klein aantal producten in een nog kleiner aantal minuten van je tijd.

Advertisement

Huishoudtruc

Huishoudtruc

Wordt een wasmachine niet regelmatig schoongemaakt dan komt hier ook geen wasgoed uit dat lekker ruikt. Het is juist van essentieel belang er zeker van te zijn dat je filters en sluitringen goed schoonmaakt. Waterresten, zeepresten en eventueel vuil kunnen misschien niet worden weggespoeld en achterblijven, wat dan weer schimmelvorming in de hand werkt. Dit zorgt dan voor een situatie waar stinkende kleding en allergische huidreacties mogelijk niet lang op zich laten wachten...

Dit allemaal voorkomen is veel beter dan genezen, toch? Hoe dat bijvoorbeeld kan:aanbevolen wordt om regelmatig en grondig de sluitringen van de machine te reinigen  en te drogen na elk gebruik. Je kan gewoon een keukenpapiertje gebruiken of iets van katoen voor deze twee stappen. Zodoende zorg je er zo goed mogelijk voor dat het apparaat volledig blijft werken.

Mocht het zo zijn dat de "vervuiling" van de wasmachine al een vergevorderd stadium heeft bereikt dan moet je het volgende trucje uithalen.

Advertisement

Alle producten die je nodig hebt om de wasmachine schoon te maken

Voor deze schoonmaakprocedure heb je de volgende producten nodig:aardig wat tandpasta,baking soda, wat azijn en vooral citroen.

De citroen is in dit "recept" het hoofdingrediënt vanwege het citroenzuur. Dit zorgt ervoor dat met citroen op natuurlijke wijze bacteriën en virussen zijn te bestrijden. Dit maakt van citroen een prima ontsmettingsmiddel voor bijvoorbeeld oppervlakken van wasbakken, badkuipen wc's en in keukens. Bovendien heeft het een aangename geur die heel goed vieze geuren kan verhullen.

Hier volgen de instructies die bij deze kleine stapsgewijze handleiding horen. Snijd de citroen doormidden en smeer op beide helften tandpasta en kan je ook wat tandpasta smeren aan de binnenkant van de deur, ook in de spleet. Nu moet je een half kopje baking soda erbij doen en stop dit tussen de flap van de sluitring. Vervolgens moet je over de baking soda een kopje azijn gieten en het zijn werk even laten doen. Sluit vervolgens de deur en start een wasprogramma op middelhoge temperatuur.

Het warme water zal de citroen doen oplossen en worden zo de ontvettende en ontsmettende werking van laatstgenoemde benut, dit in combinatie met het effect van de tandpasta. Als het programma is afgelopen moet je er wel voor zorgen dat elk deel van de sluitring goed droog is. We bevelen je aan om deze handige schoonmaaktruc een keer per maand te herhalen.

Advertisement