Desinfecteer en reinig je matras zonder al te veel geld uit te geven: ontdek hoe je een doe-het-zelfspray maakt

Janine image
door Janine

11 December 2021

Desinfecteer en reinig je matras zonder al te veel geld uit te geven: ontdek hoe je een doe-het-zelfspray maakt
Advertisement

Matrassen worden niet zo zorgvuldig schoongemaakt als linnengoed of andere meubels in huis worden gedesinfecteerd. Toch is het juist op de matrassen dat we de helft van ons leven doorbrengen! Daarom zou het verstandig zijn om in een gezonde en schone omgeving te zijn. We hebben een artikel voor je gemaakt waarin we uitleggen hoe je een natuurlijk wasmiddel maakt dat vlekken kan reinigen, geuren kan absorberen en de kleine gevreesde mijten kan verjagen.

via Sleep Delivered

Curioctopus

Curioctopus

We brengen de helft van ons leven op de matras door, dus het zou goed zijn als ze brandschoon zijn. Voor dit soort ondernemingen is het beter om natuurlijke remedies te gebruiken in plaats van chemische oplossingen. Houd er rekening mee dat - in het stof - kleine gevaarlijke dieren op de loer kunnen liggen: mijten.

Om de komst van mijten te voorkomen, is het goed om etherische oliën te gebruiken, met name essentiële lavendelolie. Naast dat het zeer effectief is, is dit product ook natuurlijk. Om deze procedure uit te voeren, spuit je het product gewoon op lakens, matrassen, banken en kussens, en niet te vergeten op kussenslopen, essentieel voor een gezonde nachtrust. Het wordt echter aanbevolen om essentiële lavendelolie met water te mengen.

Het geheim van dit product is juist om krachtige antibacteriële eigenschappen te verbergen, waardoor het de ideale oplossing blijkt te zijn om de verspreiding van huisstofmijt te voorkomen of volledig te elimineren. Voor een juist gebruik en een uitstekende reiniging van de oppervlakken is het raadzaam het product elke ochtend te spuiten, eventueel terwijl je de kamers laat luchten.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Een andere handige tip is om bicarbonaat te gebruiken dat over het hele oppervlak van de matras kan worden gestrooid, een paar uur laten inwerken en tenslotte de resten met een stofzuiger verwijderen. Het alternatief is om bicarbonaat in een spuitfles met water (en eventueel citroensap) te doen en op het matras te spuiten.

Of maak als volgt een mengsel dat dodelijk is voor mijten:

Ingrediënten desinfectiespray voor de matras:

  • 250 ml gedestilleerd water
  • 250 ml gedistilleerde witte azijn
  • 8 druppels etherische olie van pepermunt
  • 8 druppels etherische olie van eucalyptus
  • 8 druppels etherische olie van lavendel

Azijn helpt bij het desinfecteren, ontgeuren en verwijderen van vlekken, pepermuntolie is een natuurlijk afstotend middel, eucalyptusolie desinfecteert en zuivert oppervlakken en lavendelolie heeft antibacteriële en ontspannende eigenschappen. Om de desinfectiespray aan te brengen, verwijder je de dekens en lakens, spuit je het hele oppervlak van de matras in en laat je het minstens 4 uur drogen voordat je de lakens er weer op legt.

Advertisement