Niet alleen koffie: wist je dat je de moka op veel alternatieve manieren kunt gebruiken? - Curioctopus.nl
x
Niet alleen koffie: wist je dat je de…
Op 40-jarige leeftijd koos ze ervoor om alleen een kind te krijgen:

Niet alleen koffie: wist je dat je de moka op veel alternatieve manieren kunt gebruiken?

13 December 2021 • Door Janine
853
Advertisement

In Spanje staat het bekend als Napolitaans, cafetera de rosca, cafetera de fuego of Italiaans; in Portugal en Brazilië staat het bekend als de Italiaanse cafeteira. Waar hebben we het over? Over de legendarische Mokapot.

Dit accessoire, ontworpen in 1933 door Alfonso Bialetti, is vandaag de dag de onbetwiste ster van vele keukens en een echt symbool. Natuurlijk verandert alles en worden andere manieren om koffie te zetten ingeburgerd. Automatische apparaten met pads, bijvoorbeeld, breiden zich uit, ook al zijn ze duurder en minder ecologisch. Toch is de vertrouwde Mokapot niet alleen voor het zetten van koffie. Wist je dat het ook op veel andere manieren kan worden gebruikt? Laten we er een paar bekijken.

via: Javapresse

foto: Curioctopus

De moka is een vrij eenvoudig object, dat velen kennen en gebruiken om koffie te zetten. Lange tijd, voordat andere technieken populair werden, was dit het ultieme middel om deze drank thuis te maken. De naam moka werd eraan gegeven ter nagedachtenis aan de havenstad Mokha, in Jemen, van waaruit schepen geladen met koffie naar het Westen vertrokken.

Hoe kunnen we de oude geliefde Moka ook op andere manieren gebruiken die we misschien niet kennen?

foto: Pixabay

Gerst koffie. Allereerst moet eraan worden herinnerd dat er ook andere dranken zijn die met water kunnen worden gemengd, zoals koffie: bijvoorbeeld gerst. Natuurlijk is de smaak heel anders, maar het is een aroma dat steeds meer liefhebbers verovert. Het is ook een drank die geen spoor van cafeïne bevat - in tegenstelling tot ginseng - en daarom wordt aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk, hartproblemen of gewoon toestanden van angst.

Advertisement
foto: Curioctopus

Dan zijn er mensen die kruideninfusies bereiden met behulp van de Mokapot. De methode is eenvoudig: je vult het reservoir met water, doet er een paar theelepels van je favoriete infusie in, sluit het met het filter (dat dit keer leeg blijft) en zet het op het vuur.

foto: Pixabay

Glühwein. In de winter is het zeer aangenaam om een ​​kopje glühwein te drinken. Vul hiervoor de Mokapot (zonder over de rand te gaan) met rode wijn en plaats vervolgens het filter. Daarin doe je kruidnagel, een stukje kaneel en alle kruiden die je lekker vindt. Wanneer het water kookt, kan een prachtige warme en verwarmende gekruide wijn worden aangeboden!

Kende je deze alternatieve toepassingen van de mokapot?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt