Door een tube warme lijm op het slot te doen, kom je uit een onaangename situatie

Janine image
door Janine

17 Juli 2023

Door een tube warme lijm op het slot te doen, kom je uit een onaangename situatie
Advertisement

Wanneer je een slot moet openen, moet je heel voorzichtig zijn, omdat de sleutel mogelijk beschadigd is en erg kwetsbaar is. In deze gevallen, wanneer je het in het sleutelgat steekt en het omdraait, moet je dit heel voorzichtig doen, omdat het het hele slot kan breken en blokkeren, waardoor niemand naar binnen kan. De enige oplossing zou zijn om een ​​specialist te bellen, meestal een slotenmaker, die kan ingrijpen met het juiste gereedschap. Er is echter een veel snellere en handigere methode waarmee je je gemakkelijk kunt bevrijden uit dit soort situaties. Laten we eens kijken wat het is.

via Revolar

Advertisement
2ديفيد عادل وهبة خليل/Wikimedia Commons

2ديفيد عادل وهبة خليل/Wikimedia Commons

Het komt vaak voor dat je de sleutel in het slot van een deur, poort of hangslot steekt en een lichte weerstand voelt. Meestal let je niet op en probeer je te draaien in de hoop het mechanisme te activeren, maar helaas loop je op deze manier het risico alles te blokkeren, waardoor de sleutel breekt en de helft ervan in het slot blijft zitten.

Velen wapenen zich met vindingrijkheid en proberen het eruit te trekken met een magneet of draad, maar de oplossing lijkt er maar één te zijn: een slotenmaker bellen. Deze laatste zou echter om een ​​grote som geld kunnen vragen. Om deze reden wordt het noodzakelijk om alternatieve oplossingen te vinden.

Een eerste oplossing zou kunnen zijn om een ​​schroevendraaier en een naald te gebruiken. De eerste dient om ervoor te zorgen dat de slotcilinder wordt geblokkeerd en dat het deel van de sleutel dat erin is achtergebleven, dan door middel van de naald kan worden bereikt. Je kunt ook een smeermiddel gebruiken, waardoor het deel van de afgebroken sleutel gladder wordt en er dankzij een magneet uit kan worden gehaald.

Er is echter een veel snellere en meer praktische methode, namelijk het gebruik van hete lijm. Maar hoe doe je dat?

Advertisement
Door een tube warme lijm op het slot te doen, kom je uit een onaangename situatie - 2

Het herstellen van de kapotte sleutel met behulp van de stick om in het hete lijmpistool te steken is niet moeilijk. Smelt gewoon de punt van de lijmstift met een warmtebron, als je klaar bent, steek je hem voorzichtig in het sleutelgat en druk je zo hard mogelijk om de lijm aan het gedeelte van de sleutel in het sleutelgat te hechten.

Dat is alles, je hoeft alleen maar de kapotte sleutel aan te raken en te wachten tot de lijm droog is. Daarna is het heel eenvoudig om de kapotte sleutel eruit te halen.

Kende je deze methode?

Advertisement