Gooi ze niet weg: dit zijn de ingrediënten die vlekken van sandalen verwijderen

Janine image
door Janine

05 Augustus 2023

Gooi ze niet weg: dit zijn de ingrediënten die vlekken van sandalen verwijderen
Advertisement

Een van de lente- en zomerkledingstukken die overal te zien zijn, zijn sandalen. Wanneer de mooie dagen beginnen te komen en het warm wordt, besluiten veel mensen om dichte schoenen achter weg te zetten en schoenen te dragen die de voet laten ademen en niet zweten, oftewel sandalen. Omdat ze open zijn, stelt dit de voet en de binnenzool echter bloot aan vuil, dat moeilijk schoon te maken is.

Advertisement
Alisha Vargas/Wikimedia Commons

Alisha Vargas/Wikimedia Commons

Sandalen worden in periodes met stijgende temperaturen alledaags schoeisel, ze zijn een echte remedie tegen de warmte. Omdat bij andere soorten schoenen de voet zou gaan zweten. Hoewel open schoenen erg comfortabel zijn, stel je je voeten bloot aan vuil en zweet. Dit laatste doet echter niets anders dan ervoor zorgen dat de voet vlekken op de binnenzool achterlaat, en vaak nare geuren. Er zijn methoden die ervoor zorgen dat sandalen er elke keer dat ze worden gedragen er als nieuw uitzien.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Sandalen kunnen niet in de wasmachine worden gewassen zoals veel andere schoenen, maar om ze schoon te maken, is het noodzakelijk om ze eerst nat te maken. Je moet eerst een licht vochtige zachte doek nemen en daarmee de zool deppen, zonder te overdrijven. Op deze manier kun je een groot deel van het vuil verwijderen, zodat je je uitsluitend op de vlekken kunt concentreren.

Pixabay

Pixabay

Na deze acties te hebben uitgevoerd, is het voldoende om je te concentreren op wat de methoden zijn om de vlekken te verwijderen:

Zuiveringszout: meng zuiveringszout en een beetje water in een glas, het doel is om een ​​licht vloeibare crème te verkrijgen. Neem vervolgens gewoon een oude tandenborstel en wrijf het product op de vlekken en vervolgens op de rest van de zool. Wacht een paar minuten en wrijf dan opnieuw met een zachte, licht vochtige doek om het zuiveringszout te verwijderen.

Marseillezeep: verdun een theelepel zeep in een glas warm water en verdeel de vloeistof over de zool. Gebruik vervolgens een natte en goed uitgewrongen doek om af te spoelen en een andere droge doek om al het vocht te verwijderen en laat vervolgens buiten drogen.

Droge vlekkenverwijderaar: de eenvoudigste en snelste methode. Spuit het gewoon op de zool, laat het een paar minuten drogen en borstel het er dan helemaal af met een harde borstel. Sla vervolgens de sandalen goed tegen elkaar aan om al het overtollige poeder eraf te laten vallen.

Kende je enkele van deze methodes?

Advertisement