Als je denkt dat de afbeelding een zee bij nacht weergeeft, heb je het helemaal mis

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Als je denkt dat de afbeelding een zee bij nacht weergeeft, heb je het helemaal mis
Advertisement

Iedereen loopt elke dag tegen optische illusies aan. Als we lopen of gewoon naar afbeeldingen op sociale media kijken, staan ​​we niet stil bij wat we waarnemen, we begrijpen niet eens de details waardoor we echt snappen waar we naar kijken. Vaak worden afbeeldingen speciaal gemaakt om het brein te misleiden, andere keren ontstaan ze door toeval. Het kan zelfs gebeuren dat je naar een foto kijkt en denkt dat het iets is, wat vervolgens iets heel anders blijkt te zijn.

via Nxyxm/Twitter

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vaak is alles wat we zien niet meer dan een perceptie, niet de realiteit. Vaak moet je goed kijken om elk detail te begrijpen waar je voor staat. Inmiddels is het hedendaagse leven, met de verspreiding van sociale media, bijna uitsluitend gebaseerd op visuele impulsen, dat wil zeggen, de huidige samenleving is gebaseerd op afbeeldingen. Maar niet alles wat we zien komt overeen met de werkelijkheid, het komt voor dat we iets zien en weer verder lopen, maar pas later vragen we ons af "wat heb ik waargenomen?". Om deze reden proberen we terug te gaan om te begrijpen wat de afbeelding vertegenwoordigt.

De foto in kwestie liet veel gebruikers sprakeloos achter, want zodra deze voor hun ogen verscheen, dachten ze meteen dat ze een stormachtige zee onder hun ogen hadden. Iedereen gaf dit antwoord in de overtuiging dat ze gelijk hadden, maar de realiteit bleek iets anders te zijn. De realiteit verwondert ons vaak, wanneer het antwoord wordt gegeven, proberen we opnieuw naar de foto te kijken en te begrijpen welk detail ertoe heeft geleid dat we een fout hebben gemaakt of dat er een element is dat ons zou kunnen doen begrijpen wat de afbeelding werkelijk vertegenwoordigt.

Advertisement

De gebruiker op Twitter deelde een afbeelding op zijn profiel die een strand 's nachts lijkt af te beelden en waar een storm op komst lijkt te zijn. Een bijna suggestieve foto, jammer dat het dat allesbehalve is. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat ze er zeker van zijn dat het een natuurlijke scène weergeeft, maar in werkelijkheid is het een autodeur.

"Als je - legde de gebruiker uit - een strand, de lucht boven de oceaan, de rotsen en de sterren kunt zien, dan ben je een kunstenaar, maar het is geen schilderij. Het is het onderste deel van de autodeur dat gerepareerd moet worden."

Zag jij dat?

Advertisement