Deze vrouw is 69 jaar oud en kampioen bodybuilding: "leeftijd is maar een getal"

Janine image
door Janine

18 December 2021

Deze vrouw is 69 jaar oud en kampioen bodybuilding: "leeftijd is maar een getal"
Advertisement

Het is nooit te laat om de doelen te bereiken die je altijd hebt nagestreefd. Soms duurt het vele jaren om de top te bereiken, maar de smaak van de overwinning zal zoet zijn, want waar het om gaat, is de inspanning die in het hele proces wordt geïnvesteerd. Een Chileense vrouw kan worden aangehaald als een perfect voorbeeld van deze levensfilosofie: we hebben het over Gladys Bravo, een 69-jarige Chileense atlete die een nationaal kampioenschap bodybuilding heeft gewonnen en nu zal reizen om te concurreren met andere bodybuilders in Zuid-Amerika. Probeer haar maar eens te vertellen dat ze op haar leeftijd alleen maar een oma die op de bank zit zou moeten zijn!

via gladysbravo.fitness/Instagram

Advertisement

"Bepaalde activiteiten kun je alleen doen als je jong bent"; “Op jouw leeftijd is het beter om het niet te doen”; “Je moet weten hoe je de voorbijgaande tijd in de ogen moet kijken”.

Hoe vaak heeft Gladys Bravo deze zinnen al gehoord? Heel vaak.

Toch gaf ze nooit op. Nog geen moment. Zo gebeurde het dat ze - op de mooie leeftijd van 69 jaar - kampioen bodybuilding werd in een internationale competitie. Ondanks haar hoge leeftijd is Gladys in topvorm en op Facebook en Instagram documenteert ze haar trainingen, geeft ze voedingsadviezen en moedigt ze degenen aan die denken dat ze... te oud zijn! "Ik ben niet speciaal, ik wil gewoon dat je gelooft in de grote mentale kracht die we allemaal hebben," zei ze. Haar bedoeling is om de vele volgers die deelnemen aan haar training te inspireren.

Advertisement

"De overwinning in mijn categorie master fitness voor het nationale team stelde me in staat om mijn land te vertegenwoordigen in de competitie die in Buenos Aires werd gehouden", schreef ze in een bericht op haar Instagram-account.

"Het was een deelname die ik in het totale “onbewuste” uitvoerde: ik wist niet wat me te wachten stond! Ik had gewoon de overtuiging dat ik heel hard moest werken en het doel om mijn land te kunnen vertegenwoordigen gaf me kracht om niet op te geven. Het was 3 maanden hard trainen toen de beperkingen als gevolg van de pandemie voorbij waren. Ik bereidde me voor en vertrouwde alleen op mijn ervaring".

"Een buitengewoon resultaat met een buitengewoon lichaam: een voorbeeld voor degenen die geloven dat na de leeftijd van zestig de enige mogelijke sport het gebruik van de afstandsbediening van de tv is!

Advertisement