Vrouw reageert op kritiek van het web over haar kleding: "Ik ben 72, maar ik ben geen oma!"

Janine image
door Janine

29 September 2022

Vrouw reageert op kritiek van het web over haar kleding: "Ik ben 72, maar ik ben geen oma!"
Advertisement

Ook vandaag de dag staat de samenleving altijd klaar om mensen te beoordelen op wat ze doen, denken en zeggen. Maar ook om hoe ze zich kleden. Als het waar is dat we tegenwoordig veel meer vrijheid hebben dan gisteren op elk gebied van het leven, is het even zeker dat we door te doen wat we willen onvermijdelijk ook veel kritiek zullen krijgen.

Het belangrijkste is niet om onopvallend te blijven om geen kwaadwillende roddels te veroorzaken, maar om de meningen van anderen te accepteren voor wat ze zijn en zonder beïnvloed te worden, doorgaand met opgeheven hoofd op de ingeslagen weg. Dit is wat het verhaal van deze vrouw ons leert, die iedereen het zwijgen oplegde in een video op haar officiële sociale kanaal.

via Inkl

Advertisement
keikoguestofficial/TikTok

keikoguestofficial/TikTok

Keiko Guest is een 72-jarige deskundige danseres en pleitbezorger voor welzijn, maar als je naar haar kijkt, zou je denken dat ze veel jonger is. De vrouw heeft dankzij haar ongelooflijke danskunsten talloze volgers gekregen op TikTok, maar onvermijdelijk heeft ze ook net zoveel kritiek gehad. Niet iedereen begrijpt dat leeftijd maar een getal is en verschillende gebruikers hebben haar, soms op een onvriendelijke manier, uitgenodigd om zich gezien haar leeftijd gepaster te kleden.

De reactie van de vrouw kwam met een video waarin ze zichzelf toont in een grijze trui, bril en rollator, met de vraag "vinden jullie dit mooi op je 72e?”. De scène verandert abrupt en toont Keiko in een laag uitgesneden zwarte bodysuit gedragen op een gescheurde jeans en naaldhakken met riempje. Zilveren oorringen maken de outfit compleet. 'Ik vind dit mooier. Wat vinden jullie ervan?” concludeert ze.

Advertisement
keikoguestofficial/TikTok

keikoguestofficial/TikTok

Keiko verwerpt ten stelligste het idee om zich te kleden in kleding die "meer geschikt" is voor haar leeftijd en verklaart dat ze niet geïnteresseerd is in kritiek, maar zich liever concentreert op het uiten van zichzelf door verschillende en creatieve kleding, die ze heel vaak zelf maakt met tweedehands kleren. Talloze gebruikers hebben hun steun en hun bewondering voor de vrouw uitgesproken. "Als ik wat ouder ben, wil ik net als jij zijn", schrijft de een, terwijl een ander eraan toevoegt: “Mevrouw, als ik zo knap was als jij, dan zou ik me op dezelfde manier kleden".

Op de vraag wat haar schoonheidsgeheim was, antwoordde Keiko dat ze haar welzijn te danken heeft aan het werken met tieners. "Meer dan een halve eeuw heb ik ze lesgegeven, geregisseerd, getraind, ze in kostuums gekleed. Ik kan het zelfs met mijn ogen dicht".

Leeftijd is voor sommigen van ons echt maar een getal.

Advertisement