Op 84-jarige leeftijd vond ze de moed om uit de kast te komen: "Ik heb eindelijk gezegd dat ze mijn vrouw is, ik heb het gedaan!"

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Op 84-jarige leeftijd vond ze de moed om uit de kast te komen: "Ik heb eindelijk gezegd dat ze mijn vrouw is, ik heb het gedaan!"
Advertisement

Er zijn veel dingen in de wereld om je voor te schamen, gedrag en acties die je liever voor anderen verbergt omdat ze allesbehalve opschepperij vertegenwoordigen, maar in geen geval kan dit over liefde gaan: het cultiveren van oprechte gevoelens voor een ander is iets speciaals dat je vrijuit zou moeten kunnen doen, zonder angst voor negatieve oordelen en onaangename opmerkingen. Toch is dit niet altijd het geval. Een 84-jarige vrouw, die op TikTok het – zeer recente – moment vertelde waarop ze er eindelijk in slaagde uit de kast te komen, vertelt erover.

via Queerty

Advertisement
cgf1717/TikTok

cgf1717/TikTok

Jan Moore, woonachtig in Canada, wilde een episode onthullen die erg belangrijk voor haar is door middel van een video die populair is geworden op internet. De 84-jarige vrouw in de clip begon in feite met te zeggen: "Vandaag heb ik het gedaan." De uitdrukking verwijst naar de moed die ze eindelijk kon vinden om haar partner, Linda Ford, “haar vrouw” te noemen. Zonder haar geluk voor de gebeurtenis te verbergen, legde Jan uit hoe het ging: na een telefoontje van haar bank moest ze enkele vragen beantwoorden en informatie geven over haar persoonlijke situatie. Op een gegeven moment noemde Moore haar partner en toen haar werd gevraagd wie ze was, zei ze zonder aarzelen: "Mijn vrouw. Oh!"

Natuurlijk zei de medewerker aan de telefoon er niets over, maar toen het gesprek eindigde realiseerde Jan zich een verrassend feit: het was de eerste keer dat ze de woorden "mijn vrouw" uitsprak.

Advertisement
cgf1717/TikTok

cgf1717/TikTok

"Ik dacht dat het de moeite waard was om dit moment vast te leggen. Jullie zullen het wel gek vinden dat ik het niet eerder heb gedaan, maar ik denk dat het moeilijk is om een ​​oudere hond nieuwe trucjes te leren. Maar raad eens? Ik zal het nog een keer doen! Het is nooit te laat." Moore vergelijkt zichzelf met grote zelfironie met een ouder dier dat niet meer zo gemakkelijk nieuwe gewoonten aanleert, maar ze vond dit zo leuk dat ze niet kan wachten om het te herhalen.

Haar video heeft duizenden positieve reacties gekregen, veel gebruikers spraken namelijk hun bewondering uit voor de vrouw die er eindelijk in slaagde om wat voor sommigen nog steeds als een taboe wordt beschouwd te overwinnen. "Ik ben blij dat je je op 84-jarige leeftijd zeker genoeg voelt om jouw waarheid te kunnen vertellen", schreef iemand, terwijl een ander opmerkte: "Iedereen heeft zijn eigen tijden. Ga naar haar toe en vertel haar ‘je bent mijn vrouw’. Doe het meerdere keren per dag, je hebt veel in te halen."

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement