Ze opent haar eigen bedrijf en wordt miljonair: "een gelukskoekje veranderde mijn leven"

Janine image
door Janine

05 Oktober 2021

Ze opent haar eigen bedrijf en wordt miljonair: "een gelukskoekje veranderde mijn leven"
Advertisement

Sommige mensen geloven in het lot en dat alle ervaringen - goed of slecht - dienen om ons in de toekomst betere en bewustere mensen te maken. We weten niet zeker of Amanda, moeder van twee kinderen, in het lot geloofde: we weten echter wel dat de boodschap in een eenvoudig gelukskoekje werkelijkheid is geworden en voor altijd het leven heeft veranderd van een familie die een slechte periode doormaakte. 

via someonefromthe80s/TikTok

Advertisement
someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Amanda vertelde via een video op haar TikTok-kanaal kort over haar ervaring: 5 jaar geleden verloor ze haar baan waar ze kapot van was. Ze had twee kinderen te onderhouden en zag geen oplossingen voor haar financiële problemen: haar toekomst was volkomen duister. Op een dag kocht haar man, in een poging haar op te vrolijken, wat Chinees eten voor haar en bracht het naar huis. Geen van hen had ooit gedacht dat een simpel gelukskoekje hun leven voor altijd zou veranderen. Op de binnenkant van het briefje stond: “Je zult enorm veel succes hebben in zaken." Dat koekje triggerde iets bij Amanda, die zich realiseerde dat ze geen zakelijke ervaring had, maar ook niets te verliezen had. Met de besparingen van de werkloosheidsuitkering besloot ze een winkel te openen.

Advertisement
someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Na korte tijd besefte Amanda dat het gelukskoekje gelijk had: twee van haar gepersonaliseerde producten gingen online viraal en haar bedrijf kreeg veel bestellingen, waardoor ze meteen rijk en - na een paar jaar - zelfs miljonair werd. Vanaf die dag koos de familie ervoor om zich volledig aan Amanda's bedrijf te wijden: haar man zei zijn baan op en ging samen met zijn vrouw investeren in haar bedrijf.

someonefromthe80s/TikTok

someonefromthe80s/TikTok

Vandaag is dat bedrijf, deels voor de lol en deels uit wanhoop ontstaan, 12 miljoen dollar waard. We weten niet of het gelukskoekje de beslissende input was voor Amanda of dat het keerpunt toch zou zijn gekomen; in ieder geval, ook nu nog en jaren later, is ze haar man dankbaar dat hij haar die dag Chinees eten heeft gebracht. Met haar ervaring van vandaag wil ze anderen motiveren om niet op te geven, want je moet gewoon het juiste zetje vinden om je leven echt te kunnen veranderen.

Advertisement