Dief komt het huis binnen van een 67-jarige vrouw, maar ze heeft een zwarte band in vechtsporten en slaat hem knock-out - Curioctopus.nl
x
Dief komt het huis binnen van een 67-jarige…
Zij is 61 en hij is 24: 16 constructiefouten waarbij we onze handen in ons haar zouden willen steken

Dief komt het huis binnen van een 67-jarige vrouw, maar ze heeft een zwarte band in vechtsporten en slaat hem knock-out

24 Augustus 2021 • Door Janine
1.534
Advertisement

Schijn bedriegt: hoe vaak hebben we deze zin niet gehoord? Toch is het geen simpele manier van zeggen: soms doen zich omstandigheden voor die ons voor deze realiteit plaatsen. Het verhaal dat we je gaan vertellen heeft als hoofdpersoon een 67-jarige vrouw, 1,50 m lang. Je zou denken dat het een weerloze, zwakke vrouw is die speciale aandacht nodig heeft, maar dat is niet zo: Lorenza Marrujo heeft een nare ervaring achter de rug, maar heeft ons een sterke les nagelaten.


Ze is 67 jaar oud en klein van stuk: wie had kunnen bedenken dat de vrouw zo sterk was? Wij kunnen het ook moeilijk geloven. Voor een dief was het echter een onmogelijk vooruitzicht: waarschijnlijk was de vrouw in zijn ogen een gemakkelijke prooi. Een dief sloop Lorenza's appartement binnen in een bejaardentehuis in Fontana, in Californië. Wat de dief echter niet wist, is dat de vrouw die hij ontmoette een zwarte band in vechtsporten heeft. Zodra Lorenza bewegingen in het huis hoorde, besefte ze dat ze snel moest handelen. In plaats van zich te verstoppen of om hulp te roepen, besloot de vrouw hem openlijk onder ogen te zien.

Deze keuze bleek succesvol: de aanvaller verwachtte niet dat de vrouw zich met hem zou confronteren en liep daarom haar huis uit. Na het verlaten van Lorenza's huis ging de crimineel echter naar het huis van haar buurvrouw en vriendin Elizabeth, 81 jaar oud. De oudere dame was echter onvoorbereid en had noch de moed noch de fysieke kracht van Lorenza, die gelukkig achter de indringer aan rende om hem aan te vallen. Met een knuppel in de hand wist Lorenza in een paar stappen de dief te laten ontsnappen.

Advertisement

In feite beoefent de vrouw al 26 jaar vechtsporten en heeft ze zelfs een zwarte band: ze hebben haar geleerd hoe ze moet handelen in gevaarlijke situaties. Overweldigd en versteend zijn door angst is zinloos: je moet helder kunnen denken en alle nodige vastberadenheid naar voren brengen. We weten niet wat er zou zijn gebeurd als de vrouw deze sport niet al die jaren had beoefend, maar dit verhaal leert ons dat mensen nooit op hun uiterlijk mogen worden beoordeeld. Kun je je het gezicht van de dief voorstellen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt