Ze kan haar benen niet meer gebruiken en haar man verlaat haar, dan komt de wedergeboorte: "Ik heb eindelijk het leven dat ik verdien"

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Ze kan haar benen niet meer gebruiken en haar man verlaat haar, dan komt de wedergeboorte: "Ik heb eindelijk het leven dat ik verdien"
Advertisement

Er zijn verhalen die spreken over moeilijkheden die het hoofd moeten worden geboden, over pijn die moet worden overwonnen, over situaties die zo plotseling en dramatisch zijn dat ze veel kracht nodig hebben om overheen te komen. Verhalen waarin je echter op een gegeven moment herboren wordt, want na perioden die je op de proef stellen, komt het moment om weer gelukkig te worden, ook al lijkt het misschien onmogelijk. Verhalen zoals die van een Engelse vrouw die, nadat ze het gebruik van haar benen verloor en daarvoor door haar man in de steek werd gelaten, erin slaagde de liefde en de levensvreugde te herontdekken.

via The Sun

Riona Kelly is 37 jaar oud en woont in Halifax, in Yorkshire. In 2015 kreeg ze een beroerte die verlamming aan haar benen veroorzaakte. Met spoed naar het ziekenhuis gebracht, vertelden de artsen haar dat ze nooit meer zou kunnen lopen. Vijf dagen later vertelde haar man haar dat hij haar wilde verlaten. Op zo'n delicaat en gecompliceerd moment moest Riona ook het einde van haar huwelijk onder ogen zien, dat 14 jaar had geduurd en waaruit vier kinderen werden geboren.

"Nadat mijn man me in het ziekenhuis had achtergelaten, werd mijn vriendin Sarah mijn naaste familielid, zij en de kinderen steunden me tijdens mijn herstel", zei de vrouw. "Het was de tijd dat ik mijn man het meest nodig had. Terugkijkend was ik ongelukkig in mijn huwelijk, maar we hadden samen een leven opgebouwd en hadden verantwoordelijkheden."

Advertisement

Zes weken later kon Kelly haar benen nog steeds niet gebruiken en was de mening van de artsen niet optimistisch: "Het was op dat moment dat de artsen me vertelden dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Ik had anderhalf jaar eerder een auto-ongeluk gehad en volgens hen zou dit problemen in mijn ruggengraat hebben veroorzaakt."

Kelly moest wennen aan een nieuw leven, een leven in een rolstoel, en zonder de steun van haar man. "De eerste keer dat ik in een rolstoel de deur uit ging, dacht ik dat iedereen naar me keek. Ik haatte het en ik haatte mezelf. Ik wilde niet meer leven."

Op dit punt begonnen de dingen echter te veranderen en gaf Riona weer hoop. Fysiotherapie gaf de eerste resultaten, waardoor ze weer een paar stappen zette. "Ik sleepte mijn lichaam en ik voelde mijn benen niet, maar het kon me niet schelen, ik liep en dat was het enige dat telde. Mijn fysiotherapeut was erg geëmotioneerd, hij kon niet geloven dat ik het gehaald had."

Riona kwam beetje na beetje op krachten en na vier maanden ziekenhuisopname werd ze eindelijk ontslagen en keerde ze terug naar huis. "Het kostte me 25 minuten om 16 treden te beklimmen en dezelfde tijd om weer naar beneden te gaan, maar ik was vastbesloten om het voor mijn kinderen te doen."

Tijdens haar herstel gebeurde er iets dat haar een glimlach terug kon geven: de liefde ontstond met personal trainer Keith Mason. De twee bleven in feite contact houden en, zij aan zij werkend aan haar herstel, werden de twee uiteindelijk verliefd. Hun relatie gaat goed en Kelly is weer gelukkig: "De kinderen vinden hem erg leuk en ik heb eindelijk het gevoel dat ik het leven leid dat ik verdien."

Na een lange periode van duisternis is de zon teruggekeerd in het leven van deze jonge vrouw.

Advertisement