Lukt het jou de sok en de hoed van de kerstman te vinden? Test jezelf, ze zijn er echt

Janine image
door Janine

12 December 2021

Lukt het jou de sok en de hoed van de kerstman te vinden? Test jezelf, ze zijn er echt
Advertisement

Gergely Dudás heeft weer toegeslagen! De nieuwe visuele puzzel van deze illustrator is viraal gegaan, waar internetgebruikers hun hoofd over hebben gebroken. Deze keer moeten we op zoek naar een kerstmuts in een schilderij gemaakt van rode mutsen en schattige pinguïns. Het is een uitdaging opgedragen aan de kleintjes, maar die ook volwassenen erg intrigeert. Een eenvoudig spel, boeiend gemaakt door de grappige karakters van Dudàs die doet denken aan vrolijke en zorgeloze strips.

Maar waarom zijn deze puzzels zo fascinerend? En bovenal: kun je de muts van de kerstman in minder dan 5 minuten zien?

via Gergely Dudás - Dudolf

Advertisement
Gergely Dudás - Dudolf

Gergely Dudás - Dudolf

De nieuwste visuele puzzel van Gergely Dudás, de illustrator die fans van dit genre van enigma gek maakt, is een nieuw succes. Online heel populair, bevatten de schattige dieren en eigenzinnige tekeningen van Gergely Dudás verborgen details die mensen uitdagen om het van dichterbij te bekijken.

Deze keer is de uitdaging om - op een schilderij vol mutsen en pinguïns - de rode muts van de kerstman te vinden.

Gergely is een expert in het maken van dit soort raadsels. De illustrator is niet alleen online beroemd, maar heeft ook drie boeken met illustraties gepubliceerd die de neuronale processen van de hersenen stimuleren: een feestelijke puzzel genaamd "Bear's Merry Book of Hidden Things", een boek met als thema Halloween genaamd "Bear's Spooky Book of Hidden Things" en "Bear's Springtime Book of Hidden Things".

Probeer nu de afbeelding goed te observeren. Kun jij de rode kerstmuts vinden?

Advertisement
Gergely Dudás - Dudolf

Gergely Dudás - Dudolf

Als je het nog niet hebt gezien, verklappen we het je: kijk goed rechtsonder...

Als je niet in de onderneming bent geslaagd, maak je geen zorgen, want puzzelspellen bieden tal van voordelen door het groeiproces van sommige delen van onze hersenen (vooral in die van kinderen) te stimuleren.

Volgens verschillende onderzoeken zijn puzzels namelijk een leuk tijdverdrijf maar ook een belangrijk hulpmiddel voor de intellectuele groei van kinderen en jongeren. Bovendien kunnen ze voor volwassenen ook een belangrijk moment zijn om te ontsnappen aan de problemen van het dagelijks leven.

Dus als een kind een puzzel aan het oplossen is, gebeurt dit:

- Er vindt een belangrijke cognitieve ontwikkeling plaats, door het spelen met puzzels, leren kinderen geduld, concentratie, en het kortetermijngeheugen te trainen door het herkennen van vormen en kleuren die nodig zijn om het spel te voltooien.

- Visuele waarneming wordt getraind omdat ze tijdens het spelen met puzzels het visuele apparaat en de aandachtscentra positief stimuleren.

- En ten slotte: zelfrespect. Ja, want het voltooien van een spel als dat van Gergely Dudás is niet eenvoudig. Nadat we de muts van de kerstman hebben gevonden, zullen we tevreden zijn om te zien dat onze inspanningen zijn vruchten hebben afgeworpen.

Als je nieuwsgierig bent of jezelf op de proef wilt stellen, probeer dan om de intrigerende visuele puzzels van Gergely Dudás te vinden.

Advertisement