Hoeveel cijfers zie je in de afbeelding? En welke zijn het? Het visuele spel dat populair is op internet

Janine image
door Janine

23 Februari 2022

Hoeveel cijfers zie je in de afbeelding? En welke zijn het? Het visuele spel dat populair is op internet
Advertisement

Steek je hand op als je er nog nooit van hebt genoten om jezelf op de proef te stellen met visuele spelletjes en optische illusies. Op het web zijn er echt heel veel: sommige gemakkelijk, andere moeilijker en in staat om veel problemen te creëren voor de gebruikers die ze observeren.

Het beeld dat we je gaan presenteren, valt zeker in de tweede groep, en het is erin geslaagd om veel vragen, opmerkingen en antwoorden bij mensen uit te lokken. In het middelpunt van de belangstelling staat een cirkel bestaande uit zwarte en grijze strepen die op een duizelingwekkende manier zijn gerangschikt. Kijk maar eens goed: er is iets dat op het eerste gezicht misschien niet hetzelfde lijkt voor de ene of de andere gebruiker. Ben je klaar om het op de best mogelijke manier te observeren om onze vraag te beantwoorden?

via Twitter

Advertisement

Je hebt al begrepen wat we je gaan vragen: wat zie je binnen deze cirkel? Precies: er staat een nummer in. Tot nu toe niets vreemds, maar de echte vragen zijn: hoeveel cijfers zie je? En welke zijn het? Lukt het jou om ze allemaal op te sommen en er zeker van te zijn dat het de juiste zijn?

Dit is natuurlijk een van die scènes die op het eerste gezicht eenvoudig lijken, maar dat helemaal niet zijn. Het kost wat tijd en aandacht om je te concentreren op alle cijfers binnen die cirkel. Ja, want naast de leuke kant biedt dit visuele spel ons ook de mogelijkheid om meer te leren over onze visuele vaardigheden.

Om alles binnen de duizelingwekkende cirkel beter te kunnen onderscheiden, is een goede contrastgevoeligheid nodig. Niet alle mensen die antwoordden, waren in staat om de nummers in de afbeelding nauwkeurig te identificeren en op te sommen. Sommige gebruikers hebben er maar twee gezien, anderen drie of meer.

Maar wat zal het juiste antwoord zijn te midden van al deze veronderstellingen? Heb je de afbeelding goed geobserveerd? Het is geen toeval dat het visuele spel in korte tijd viraal ging op Twitter. "Ik zie alleen 528 - merkte een gebruiker op - moet ik me zorgen maken over mijn zicht?"; "Ik zie 45283 - was het antwoord van een ander - moet ik een afspraak maken met de dokter?".

Heb jij het antwoord kunnen vinden? Als je de cijfers in de afbeelding echt niet kunt zien, scroll dan naar beneden en je vindt de oplossing. Test jezelf anders nog wat langer en probeer het opnieuw!

Advertisement
Benonwine/Twitter

Benonwine/Twitter

Heb je het geraden? In het midden van die cirkel staan ​​zeven cijfers: 3452839. Als je ze allemaal bij de eerste blik hebt geïdentificeerd, gefeliciteerd: je bent in staat een object goed onderscheiden van de achtergrond! Het was niet eenvoudig en duidelijk, nietwaar? Laat ons in de reacties weten wat je hebt gezien!

Advertisement