Vind de kat verborgen tussen de duiven: het visuele spel dat in de kortst mogelijke tijd moet worden opgelost

Janine image
door Janine

12 November 2021

Vind de kat verborgen tussen de duiven: het visuele spel dat in de kortst mogelijke tijd moet worden opgelost
Advertisement

Ben je klaar om je cognitieve vaardigheden te testen? Om een ​​visueel spel zoals wat we hieronder voorstellen op te lossen, voeren onze hersenen een groot aantal operaties uit die verband houden met onze aandachtstoestanden.

Afhankelijk van het type persoon dat je bent, ontwikkel je een reeks visuele strategieën om de indringer te identificeren - in dit geval een kat - binnen een tekening dat speciaal is ontworpen om je visuele apparaat te misleiden. Toch is er een trucje om het visuele raadsel op te lossen...

via Guioteca

Advertisement
MundoConectado - Somos Conectados/Facebook

MundoConectado - Somos Conectados/Facebook

De zogenaamde "visuele raadsels" worden online steeds populairder. Het doel van deze spellen is om een ​​vreemd element in een georganiseerde tekening te vinden om onze aandacht in de war te brengen.

Om dit soort puzzels op te lossen, zijn er verschillende strategieën, gerelateerd aan het type redenering en het karakter van ieder van ons:

  • De methodischen: de meest nauwgezette mensen analyseren elk afzonderlijk onderdeel van de tekening en observeren het één voor één in een zoektocht per bestand van links naar rechts.
  • De spontanen: degenen met een meer artistieke flair laten hun blik snel in vrije banen over de tekening glijden en laten zich inspireren door de compositie van het stuk.
  • De strategen: er zijn er die het beeld per kwadrant analyseren alsof het een cartesiaans rooster is.

Dit soort onderzoekers komt meestal in grote moeilijkheden als ze gedwongen worden om de puzzel in een bepaalde tijd op te lossen. Het spel heeft in dit geval een maximale tijd van 18-20 seconden. Klaar om te proberen de kat te zoeken die verborgen zit tussen al die duiven? Onthoud dat als je niet meteen de oplossing van de puzzel wilt weten, je niet naar beneden moet scrollen! Als je het in plaats daarvan hebt opgegeven, ga dan verder met de uitleg.

Tussen de opgestelde duiven bevindt zich een "geïnfiltreerde" kat die in de komende 18 seconden moet worden gevonden. Het is vermeldenswaardig dat dit soort uitdagingen een optische illusie genereert door de herhaling van de figuren, geaccentueerd door dezelfde kleuren. In landen als de Verenigde Staten, Mexico en Spanje ging deze afbeelding meteen viraal, waarbij tientallen gebruikers benadrukten hoe ingewikkeld het juist vanwege de visuele kenmerken is om het raadsel in zo'n korte tijd op te lossen.

Advertisement

Oplossing: voordat je naar beneden scrolt, weet je zeker dat je het wilt opgeven?

Oplossing: voordat je naar beneden scrolt, weet je zeker dat je het wilt opgeven?

MundoConectado - Somos Conectados/Facebook

Als je het echt niet hebt kunnen vinden ... zullen we het je vertellen. Kijk goed naar de rechterkant van de tekening. In de tweede rij rechtsonder komt de kop van een kat goed gecamoufleerd te voorschijn tussen alle rijen vogels.

Je moet natuurlijk wel een goed oog hebben om het direct te zien binnen zo'n gearticuleerd scherm vol visuele prikkels. Toch is er een klein trucje: door diep te ademen, volledig te ontspannen en de interferentie van gedachten en de daaruit voortvloeiende angst te elimineren. In deze bijna meditatieve staat wordt de aandacht effectiever en nauwkeuriger gefocust. Zien is geloven!

Advertisement