Kun jij de vlinder in het zonnebloemveld vinden? Test jezelf met een bijzondere visuele puzzel - Curioctopus.nl
x
Kun jij de vlinder in het zonnebloemveld…
Haar vriend beveelt haar om de huiskat weg te doen: zij stuurt haar vriend weg Een team van studenten presenteert de eerste stacaravan op zonne-energie: deze heeft een autonomie van 730 km

Kun jij de vlinder in het zonnebloemveld vinden? Test jezelf met een bijzondere visuele puzzel

24 September 2021 • Door Janine
40.321
Advertisement

Als je het leuk vindt om de meest complexe en schijnbaar onoplosbare puzzels uit te proberen, hebben we hieronder een afbeelding die echt iets voor jou is.

Wie heeft er nooit plezier gehad om zichzelf op de proef te stellen met visuele spelletjes en uitdagingen waarin het nodig is om iets verborgen en gecamoufleerd te vinden? Welnu: de scène in kwestie maakt deel uit van dit soort raadsels, en is het werk van de beroemde Gergely Dudas, de Hongaarse illustrator ook bekend als The Dudolf die in korte tijd bekend werd op het web vanwege zijn tekeningen waarin hij mensen uitdaagt om schijnbaar onzichtbare elementen te zoeken. Hier hebben we besloten om je zijn zonnebloemveld te presenteren. Een aangenaam en kleurrijk ontwerp, compleet met "gasten" uit het dierenrijk. Sommige zijn zichtbaar, andere niet: kun jij een vlinder tussen de bloemen vinden?

via: Daily Mail

Kijk goed, want de oplossing kan vlak onder je ogen zijn. De vos, het konijn, de das en de andere dieren in de figuur zijn niet de enigen. Zou je geloven dat er tussen die zonnebloemen ook een vlinder zit? Wacht om nee te antwoorden, want we verzekeren je dat het er is. Houd daarom je ogen open en ga er zo snel mogelijk naar op zoek!

Groen en geel domineren het tafereel, en het is waarschijnlijk door deze felle kleuren dat het moeilijk is om het kleine insect te spotten. Dudas, niet gelukkig, kleurde de vlinder dan ook geel, om de camouflage praktisch perfect te maken.

De jonge Hongaarse illustrator, oorspronkelijk uit Boedapest, lijkt veel plezier te hebben met het maken van dit soort scènes. En het feit dat hij zeer gewaardeerd wordt, spreekt natuurlijk boekdelen over de effectiviteit van zijn creaties, in staat om mensen aan het denken te zetten en hun visuele vaardigheden te blijven trainen.

En, heb je de vlinder gevonden? Als je het nog steeds niet kunt zien, maar bereid bent het koste wat kost te vinden, wacht dan voordat je naar beneden scrolt! Ondertussen kunnen wij je, terwijl je ernaar zoekt, een handje helpen: het is hoger dan je denkt!

Als je het daarentegen hebt geïdentificeerd of als je hebt besloten het op te geven, kun je de oplossing hieronder bekijken.

Daar is ze! Best moeilijk te vinden, nietwaar? Is het je gelukt? Zo ja, complimenten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt