Een Duits bedrijf maakt een systeem om elektrische auto's draadloos op te laden terwijl ze rijden - Curioctopus.nl
x
Een Duits bedrijf maakt een systeem…
Een onderzoek toont aan dat het eten van een hotdog gelijk staat aan 36 minuten van het leven verliezen Ze ontdekt via Facebook dat haar man ook al 15 jaar getrouwd is met een andere vrouw

Een Duits bedrijf maakt een systeem om elektrische auto's draadloos op te laden terwijl ze rijden

02 September 2021 • Door Janine
1.689
Advertisement

Een van de grootste problemen die de ontwikkeling en verspreiding van elektrische motorvoertuigen in de weg staan, is ongetwijfeld diegene welke verband houden met het rijbereik en de noodzaak om de batterijen op te laden, met een vrij lange tijd in vergelijking met normaal tanken.

De bescherming van het milieu en duurzame mobiliteit vereisen echter dat er innovatieve en praktische oplossingen worden gevonden om deze kritieke problemen aan te pakken, om te kunnen rekenen op een steeds groter aantal emissievrije voertuigen. "Futuristische" oplossingen zoals die waarover we je gaan vertellen, lijken in die zin echt grote stappen voorwaarts. Stel je voor dat elektrische auto's direct onderweg zouden kunnen worden opgeladen, met een efficiënt en draadloos systeem, een beetje zoals het draadloos opladen van telefoons. Een Duits bedrijf ontwikkelt deze technologie, die het verdient om nader bekeken te worden.


Geen kabels, geen laadpalen, geen oplaadtijd om te wachten: met dit doel voor ogen hebben de technici van het Duitse bedrijf Magment besloten het probleem vanuit een nogal revolutionair perspectief aan te pakken. Door geëlektrificeerde kabels onder het wegdek te begraven en elektrische auto's uit te rusten met een speciale ontvangstspoel, zouden de voertuigen de lading kunnen "trekken" terwijl ze rijden.

Dit alles zou mogelijk worden gemaakt dankzij het creëren van een magnetisch veld, met een systeem dat sterk lijkt op dat van de modernste smartphones en tablets die de draadloze oplaadfunctie ondersteunen. Het project, dat zich in een vrij vergevorderd en concreet stadium lijkt te bevinden, moet in eerste instantie worden getest op de wegen van de Amerikaanse staat Indiana.

Het is precies daar dat Magment het voornemen heeft uitgesproken om de installatiewerkzaamheden uit te voeren, opgedeeld in verschillende fasen en naar verwachting in de nazomer van 2021. Volgens rapporten zouden de kosten niet buitensporig zijn en zou het rendement rond de 95% liggen.

"Dit project is een echte stap in de richting van de toekomst van dynamisch draadloos opladen - zei Mauricio Esguerra, CEO van Magment - we zullen ongetwijfeld de norm zetten voor autonome, efficiënte en duurzame elektrificatie van transport".

Advertisement

En gezien de hoge koperprijzen heeft het bedrijf laten weten dat het de draden van dat materiaal zal verlaten ten gunste van gerecycled ferriet, dat volgens de Duitsers hetzelfde transmissierendement zal garanderen. Als het project van start gaat, zou het de bouw van de eerste geëlektrificeerde weg in de Verenigde Staten inhouden, een echt voorbeeld dat elders moet worden gerepliceerd en geïmiteerd. Er zijn bovendien andere vergelijkbare bevindingen in de rest van de wereld, allemaal verenigd door experimenten die naar verwachting het lot van de mobiliteit drastisch zullen veranderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt