Een oud-politieagent adviseerde om autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen

Janine image
door Janine

07 Juli 2023

Een oud-politieagent adviseerde om autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen
Advertisement

Een van de meest populaire transportmiddelen ter wereld is natuurlijk de auto, waarmee je je, als het verkeer het toelaat, met grote behendigheid kunt verplaatsen. Ook op dit gebied heeft de technologie vooruitgang geboekt, vroeger was het nodig om de sleutel in het slot te steken, er in de loop der jaren zijn er elektronische sleutels gemaakt om de auto op afstand te openen. Zo weet je ook makkelijker waar hij geparkeerd staat. Je loopt gewoon naar het gebied waar je denkt de auto te kunnen vinden en drukt simpelweg op de afstandsbediening.

Men denkt dat het gebruik van dit nieuwe type sleutel erg veilig is, maar dat is niet het geval. Er wordt namelijk gezegd dat het om je auto te beschermen beter is om de sleutel om aluminiumfolie te wikkelen. Laten we eens kijken wat het is.

via Usatoday

Advertisement

Wat is veiliger, de sleutel of de afstandsbediening?

Wat is veiliger, de sleutel of de afstandsbediening?

Curioctopus

Als je denkt dat deze afstandsbedieningen veiliger zijn dan een simpele metalen sleutel, dan heb je het mis, want dat is niet het geval. Er is namelijk een manier om afstandsbedieningen en elektronische sleutels te repliceren zonder dat het slachtoffer doorheeft dat hij is beroofd. De aluminiumfolie is een eenvoudige methode om je tegen dit vervelende ongemak te beschermen. Wanneer je op het knopje klikt, worden elektromagnetische golven verzonden waardoor de auto kan worden geopend. Draadloze signalen kunnen echter worden onderschept en gerepliceerd door autodieven dankzij een bepaalde sleutel. Zo slagen ze erin voertuigen binnen te dringen zonder dat iemand het merkt.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Volgens een voormalig FB-politieagent en de American Motorists Association (AAA) is er een methode om duplicatie van de toegangscode van de auto te voorkomen: gewoon de elektronische sleutel of afstandsbediening in aluminiumfolie wikkelen. Hoewel dit laatste niet de meest geavanceerde oplossing is die er bestaat, beschermt het tegen onaangename gebeurtenissen, waardoor een soort barrière kan worden gecreëerd die elektromagnetische golven isoleert, waardoor wordt voorkomen dat ze worden onderschept en gedupliceerd door cybercriminelen. Deze praktijk is ook voor het afschermen van creditcards wijdverbreid, om te voorkomen dat ze worden gedupliceerd.

Velen hebben de reële mogelijkheid in twijfel getrokken dat iemand van zijn eigen auto kan worden beroofd door het signaal van de afstandsbediening te dupliceren, maar blijkbaar zijn er gevallen waarin dit echt is gebeurd: omdat het een simpel 'huistrucje' is, garandeert het aluminiumfolie geen volledige effectiviteit, maar bij afwezigheid van andere, meer betrouwbare instumenten is het de moeite waard om de autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen.

Advertisement