Kun jij het exacte resultaat vinden? Alleen degenen met een wakkere geest kunnen het

Janine image
door Janine

11 Juli 2023

Kun jij het exacte resultaat vinden? Alleen degenen met een wakkere geest kunnen het
Advertisement

Er zijn veel mensen die dagelijks wiskundige tests uitvoeren om te begrijpen hoe intelligent ze zijn. Bovenal zien ze deze raadsels als een race tegen de klok. In feite is het doel niet zozeer om de oplossing te vinden, maar om het zo snel mogelijk te doen. Zodra de afbeelding aan hen wordt gepresenteerd, lezen ze de opdracht en gaan ze meteen aan de slag. Ze bekijken de vraag goed, bestuderen en analyseren het. In dit geval hoef je alleen maar een goed geheugen te hebben, de wiskundige opdracht uit te voeren en het juiste getal vinden om aan elk figuur te koppelen. Er zijn er die pen en papier pakken om ervoor te zorgen dat ze niets vergeten en er zijn er die daarentegen alleen op hun eigen geheugen vertrouwen.

Nadat je het nummer aan de figuur hebt gekoppeld, heb je het meest gecompliceerde deel al gedaan, nu hoef je alleen nog maar de som te maken. Heel vaak zijn degenen die deze raadsels uitproberen diegenen die buiten de gebaande paden willen leren denken en hun geest getraind willen houden. Het uitvoeren van de opdracht met alleen de beschikbare cijfers zou veel te gemakkelijk zijn. Lukt het jou om de volgende puzzel in slechts 10 seconden op te lossen? Maar weinigen kunnen het exacte resultaat vinden. Daag jezelf uit...

Advertisement
Kun jij het exacte resultaat vinden? Alleen degenen met een wakkere geest kunnen het - 1

Veel mensen, gegrepen door de wens om zo snel mogelijk het resultaat te vinden en te bewijzen dat ze er goed in zijn, maken slordige fouten en rekenen verkeerd, waardoor ze het verkeerde antwoord geven. De vraag is gebaseerd op eenvoudige wiskundige concepten, namelijk optellen en aftrekken. In deze vergelijkingen is het essentieel om de figuur te associëren met een getal. Het is absoluut noodzakelijk om jezelf te trainen om berekeningen uit je hoofd te oefenen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Je moet de berekening rij voor rij uitvoeren. Allereerst moet je de waarde van de appel bepalen. Daarna vervang je gewoon het figuur door het cijfer en dan wordt alles eenvoudiger totdat je begrijpt hoeveel de som is tussen peer en appel.

Hieronder kun je het resultaat vinden, mocht je er niet uitgekomen zijn.

Kun jij het exacte resultaat vinden? Alleen degenen met een wakkere geest kunnen het - 3

Alleen door buiten de gebaande paden te denken en associaties te vinden tussen getallen en vruchten, wordt het mogelijk om de vergelijking op te lossen. De waarde van de appel is 2, die van de citroen is 5 en de peer 3. Dus de som van de appel en de peer is gelijk aan 5.

Heb je het resultaat kunnen vinden?

Advertisement