Welk getal ontbreekt er in dit wiskunderaadsel?

door Skip

29 Augustus 2023

Welk getal ontbreekt er in dit wiskunderaadsel?
Advertisement

Wiskundige tests met logisch redeneren erin verwerkt vormen een perfecte hobby om na een drukke dag met verplichtingen lekker t ontspannen op een leuke en vermakelijke manier. Door continue te trainen kan je, op een niet al te ingewikkelde manier, proberen om je denkvermogen aan de gang te houden en dat het niet achteruitgaat. Om dit doel te bereiken is op zoek gaan naar oplossingen en antwoorden voor en van raadsels de ideale manier.

En trouwens, laten we gewoon eerlijk zijn, je wil gedurende de dag ook wel even je gedachten verzetten. Even een momentje waar je even aan helemaal niks wilt denken, maar gewoon wel even wat simpels wilt doen. Deze logicaspelletjes zijn dan wat voor jou. In dit artikel willen we je een uitdaging aanbieden die je slechts binnen 10 seconden opgelost moet hebben. Gaat jou dat lukken? We zullen zien...

Advertisement

Kraak je brein met dit wiskunderaadsel: welk getal ontbreekt?

Kraak je brein met dit wiskunderaadsel: welk getal ontbreekt?

In de wiskundetest die je hier voor je ziet moet je eerst goed kijken naar het plaatje en je hersens aanzwengelen om eerst duidelijk te hebben wat de betekenis is van alles wat erop staat. Het doel van deze breinkraker is om te achterhalen wat je op de plek van het vraagteken moet invullen en dit moet je doen binnen 10 seconden.

Mensen die daar in zo'n korte tijd in slagen zijn echt genieën en weten zich echt wel raad met dit soort logicaspelletjes. De kampioenen op dit terrein hebben langdurig en dagelijks getraind op hoog niveau. En dat is iets wat we allemaal kunnen, je moet je erop willen focussen.

Maar afgelopen met het geklets. Nu moet je jezelf op de proef stellen en kijken hoe goed je bent.

Advertisement

Probeer dit raadsel binnen slechts 10 seconden op te lossen

Probeer dit raadsel binnen slechts 10 seconden op te lossen

Pixabay

De stopwatch is gaan lopen, de 10 seconden tikken snel weg en je moet snel achterhalen wat het ontbrekende getal is. Er zijn vier figuren die elkaar opvolgen, naast drie staat er een getal:11,13,23. De vierde ontbreekt, en je moet weten welk getal dat is, maar hoe doe je dat.

We geven je een kleine hint voordat we je het hele antwoord verklappen. Kijk goed naar de figuurtjes en haal ze uit elkaar en probeer uit te vinden waar ze uit bestaan. Als je dat weet dan kan je de oorlog winnen. Belangrijk om niet te vergeten dat er bij de weergegeven eieren een getal hoort.

Heb je door hoe je tot het antwoord moet komen? Is het je al gelukt? Mocht dat zo zijn, complimenten, je bent goed getraind en je hebt een vlijmscherpe blik. Je wiskundig denkvermogen is heel goed ontwikkeld en je bent zeer goed wat dit soort leuke uitdagingen aangaat. Wij staan op het punt het antwoord te verklappen, maar als je het antwoord nog niet gevonden hebt en je het nog een keer wilt proberen ondanks dat de 10 seconden al voorbij zijn, kijk dan nog een keer naar het eerste plaatje.

Oplossing voor het wiskunderaadsel

Oplossing voor het wiskunderaadsel

En dit is het getal: 25 ontbrak. Hoe zijn we daar op gekomen. Het belangrijkste was, zoals we al zeiden om goed te kijken naar de onderdelen die samen een figuur vormden. De eieren bestaan uit eiwit en eigeel. En juist hoeveel eigelen er zijn, daar zit hem het antwoord in.

Op het eerste plaatje heb je een eigeel en een eiwit, wat 11 geeft. In het tweede, direct ernaast is alleen een eiwit en drie eigelen, wat 13 wordt. Linksonderin is 23 het bijbehorende getal om dat er 2 eiwitten zijn en 3 eigelen. Voilà klaar is kees. Als er in het vierde figuur twee eiwitten zijn en 5 eigelen, betekent dit dat je bij het vraagteken niets anders kan neerzetten dan 25.

Had jij dit al door of was het toch moeilijker dan gedacht?

Advertisement