Op deze foto zitten 2 kikkers verstopt, maar het is bijna onmogelijk om ze in 15 seconden te vinden

Janine image
door Janine

05 Juli 2023

Op deze foto zitten 2 kikkers verstopt, maar het is bijna onmogelijk om ze in 15 seconden te vinden
Advertisement

Optische spelletjes kunnen een aangenaam tijdverdrijf zijn, maar ook een echte uitdaging voor de ogen en het brein. Hoewel ze misschien niet moeilijk lijken, zijn er maar weinigen die de oplossing in zeer korte tijd kunnen vinden. Als je van visuele uitdagingen houdt en denkt dat je onverslaanbaar bent, probeer dan de afbeelding die we in dit artikel voorstellen.

Advertisement
Op deze foto zitten 2 kikkers verstopt, maar het is bijna onmogelijk om ze in 15 seconden te vinden - 1

Leuk, geestig, grappig: visuele tests zijn niet alleen een aangenaam speels moment, maar ook een manier om het brein getraind te houden en iemands visuele, cognitieve en observatievaardigheden te observeren. Het dagelijkse leven, hectisch en vol verplichtingen, vol informatie en geluid, leidt ons vaak af van wat ons echt kan helpen om onze hersenen te behouden en te oefenen.

Hoewel het misschien gewoon een spel lijkt, kan het een understatement zijn om het zo te definiëren. Dus laten we ons goed concentreren op de afbeelding: zoals je kunt zien, is er een grote uitgestrekte vegetatie in het midden van de lagune. Het lijkt misschien dat dat alles is, maar dat is niet het geval: verscholen tussen de drijvende groene bladeren verschuilen zich twee kikkers. Zie je ze?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De belangrijkste moeilijkheden van deze visuele test zijn er hoofdzakelijk twee. De eerste wordt natuurlijk weergegeven door de kleuren: in feite zijn kikkers, zoals we allemaal weten, groen, precies zoals de rijke vegetatie die het water bedekt. Ten tweede zorgt de veelheid aan bladeren voor een bijzonder verwarrende context, waar de amfibieën perfect in opgaan. Hoe kun je ze dan in slechts 15 seconden vinden?

Een effectieve methode zou kunnen zijn om het beeld in zijn geheel en vanaf een bepaalde afstand te observeren, waarbij de blik van het ene deel van de foto naar het andere wordt verplaatst. Op deze manier zou je de twee verborgen kikkers moeten kunnen isoleren. Neem nog even de tijd voordat je naar de oplossing kijkt: als je goed focust zonder afgeleid te worden en erin slaagt je op elk detail te concentreren, zullen indringers niet aan je radar kunnen ontsnappen!

Om erachter te komen of je het goed hebt of om ze te vinden als het je niet gelukt is, lees dan verder om de oplossing te zien.

Op deze foto zitten 2 kikkers verstopt, maar het is bijna onmogelijk om ze in 15 seconden te vinden - 3

Hier zijn ze, de twee kikkers die verstoppertje spelen! Heb je ze kunnen vinden of heb je wat hulp nodig? Laat je in ieder geval niet ontmoedigen: deze tests zijn, zoals we al zeiden, een uitstekende training voor zowel het gezichtsvermogen als het brein en alleen door te oefenen kun je de beste resultaten behalen. Als je ze daarentegen binnen de eerste 15 seconden hebt geïdentificeerd, kun je met je ogen dicht doorgaan naar de volgende uitdagingen... of bijna!

Vond je dit optische spel leuk?

Advertisement