Kun jij de C in 10 seconden vinden? Een test die bewijst of je een uitstekend gezichtsvermogen hebt

Janine image
door Janine

27 Juli 2023

Kun jij de C in 10 seconden vinden? Een test die bewijst of je een uitstekend gezichtsvermogen hebt
Advertisement

In de huidige samenleving worden onze ogen en hersenen altijd onderworpen aan constante visuele impulsen. Inmiddels vormen sociale netwerken het steunpunt van de tijdelijkheid en daarom worden we voortdurend overspoeld door beelden. Bovendien kan het urenlang achter een scherm doorbrengen zowel het gezichtsvermogen als het vermogen om op te letten schaden. Van de talrijke informatie die naar onze hersenen wordt verzonden, zijn er maar weinig die we kunnen opslaan.

Om te weten of ons gezichtsvermogen nog steeds uitstekend is, zijn er raadsels bedacht die tot doel hebben het visuele vermogen met nauwgezette aandacht te benaderen. Er zijn veel mensen die van deze raadsels houden, omdat ze zich graag op de proef stellen, proberen te begrijpen wat hun grenzen zijn en deze overwinnen. Soms proberen we deze puzzels zelfs op te lossen om buiten de gebaande paden te leren denken, want het geheim van het vinden van de oplossing is creatief denken. Kun jij onderstaande puzzel in minder dan 10 seconden oplossen? Als het je lukt, betekent dit dat je een uitstekend gezichtsvermogen hebt.

Advertisement
Kun jij de C in 10 seconden vinden? Een test die bewijst of je een uitstekend gezichtsvermogen hebt - 1

De opdracht van het raadsel is heel eenvoudig, zoek gewoon de letter C die verborgen is tussen de verschillende G’s. De paarse achtergrond kan verwarrend zijn, in feite verwarren de letters van een vergelijkbare tint op de achtergrond niet alleen het brein maar ook de ogen, zodanig zelfs dat het erg moeilijk zal zijn om de hele afbeelding te bekijken om de indringer te vinden. De afbeelding bestaat uit 20 regels waarin steeds dezelfde letter wordt herhaald, oftewel de G. Het geheim van het vinden van de oplossing is om elke regel zorgvuldig te volgen, zonder je te laten afleiden, want er is weinig voor nodig om in de war te raken en bij de laatste letter te komen zonder de indringer te hebben geïdentificeerd. Als je de onderstaande C niet kunt vinden, vind je hieronder de oplossing.

Advertisement
Kun jij de C in 10 seconden vinden? Een test die bewijst of je een uitstekend gezichtsvermogen hebt - 2

Het geheim van het oplossen van deze optische illusie is om je niet te laten misleiden door de gelijkwaardige vormen van de C en G, scroll met de grootste aandacht door elke regel, je moet de afbeelding niet analyseren door je te richten op de "blik" omdat je anders het risico loopt om steeds dezelfde letters te observeren en de tijd te laten verstrijken zonder de indringer te kunnen vinden.

Heb je de letter C kunnen vinden, die op de 13e rij aan de rechterkant van de foto staat?

Advertisement