Lukt het je om nummer 335 in slechts tien seconden te vinden? De optische test die je gezichtsvermogen uitdaagt

Janine image
door Janine

28 Juni 2023

Lukt het je om nummer 335 in slechts tien seconden te vinden? De optische test die je gezichtsvermogen uitdaagt
Advertisement

Optische spellen stellen onze capaciteiten op de proef en wat we je in dit artikel bieden, daagt je gezichtsvermogen uit: visuele aandacht en snelheid zijn cruciaal en essentieel om in recordtijd te kunnen identificeren wat er wordt gevraagd, of het nu een letter, een cijfer of een voorwerp is. In het geval dat we je hieronder vragen, moet je te midden van een reeks identieke nummers de indringer binnen tien seconden zien. Ben je klaar om jezelf te testen?

via Freshers Live

Advertisement
Lukt het je om nummer 335 in slechts tien seconden te vinden? De optische test die je gezichtsvermogen uitdaagt - 1

Visuele tests zijn altijd leuk, een manier om de tijd te doden en enkele van onze vaardigheden te testen. In dit geval zijn observatie- en concentratievaardigheden essentieel om het verschillende nummer in de kortst mogelijke tijd te kunnen vinden.

Als je 335 kunt zien in de zich herhalende reeks nummers 385, heb je echt een uitzonderlijk zicht. Het spel wordt namelijk bemoeilijkt door de meerdere keren herhaalde cijferreeksen, die de ogen vermoeien en het moeilijk maken om de verschillen te onderscheiden en te identificeren. Behalve dat ze leuk zijn, helpen dit soort tests, in hun eenvoud, om het brein te trainen en actief te houden.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Om deze reden zijn ze in hun lange geschiedenis, sinds het begin van de twintigste eeuw, in verschillende sectoren gebruikt, van de beoordeling van cognitieve vaardigheden tot wetenschappelijk onderzoek, tot de psychologie. Ze zijn in de loop van de tijd speciaal ontwikkeld voor beroepen die een zeer hoge visuele aandacht vereisen, zoals bijvoorbeeld voor piloten. In de loop der jaren hebben verschillende experts deze raadsels ontwikkeld en verfijnd om een ​​nauwkeurige beoordeling van een aantal specifieke vaardigheden te geven, en veel bedrijven hebben ze gebruikt bij hun rekrutering.

Dat gezegd hebbende, gaan we verder met het spel: zoals gezegd is het doel om binnen maximaal tien seconden het getal 335 in de reeks van 385 te vinden. Focus je hiervoor goed op de verschillende kolommen. Maar als je het ondanks de vereiste tijd niet kunt zien, maak je geen zorgen: het is gewoon een kwestie van trainen. Als je wilt weten waar het nummer is, lees dan verder om de oplossing te vinden.

Lukt het je om nummer 335 in slechts tien seconden te vinden? De optische test die je gezichtsvermogen uitdaagt - 3

Het verborgen getal vind je in de tweede kolom rechts en in de voorlaatste rij van boven geteld. Door het zicht in dat gebied te verscherpen en de verschillende nummers te isoleren, zul je zien dat het zich onderscheidt van de rest.

Als het je niet meteen lukt, geef dan niet op: door deze tests te blijven onderzoeken, vergroot je je visuele en cognitieve vaardigheden, leer je details te begrijpen, zelfs in verwarrende contexten, en verbeter je je concentratie. Als je het daarentegen binnen de eerste tien seconden hebt gehaald, gefeliciteerd: je hebt echte haviksogen!

Vond je dit optische spel leuk?

Advertisement