De hersenkraker die je logische vaardigheden op de proef stelt: kun jij de oplossing vinden?

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

De hersenkraker die je logische vaardigheden op de proef stelt: kun jij de oplossing vinden?
Advertisement

Raadsels zijn echte uitdagingen voor het brein en er zijn verschillende soorten en moeilijkheidsgraden. Het doel van dit type spel is om in enkele seconden of in ieder geval in relatief korte tijd de oplossing te kunnen vinden. Wat we je in dit artikel aanbieden, lijkt op het eerste gezicht misschien eenvoudig, maar laat je niet misleiden: niets is zo eenvoudig als het lijkt, wat voor raadsel zou het anders zijn? Als je klaar bent om mee te doen, lees dan verder en start de stopwatch.

Advertisement

Het spel:

Het spel:

Om het raadsel dat we je aanbieden op te lossen, heb je een bijzonder alert en snel brein nodig: hoewel de afbeeldingen onschuldig en met zachte kleuren lijken, is het niet eenvoudig om het eindresultaat te raden. Op sociale netwerken is het mogelijk om veel vergelijkbare puzzels te vinden en degenen die gewend zijn om het uit te proberen, zullen geen moeite hebben om de oplossing binnen enkele seconden te vinden. Alle anderen zouden daarentegen in de fout kunnen gaan, leren wat de juiste redenering is en de volgende leuke uitdaging aangaan.

Om het nog uitdagender te maken, kun je samen met een vriend spelen en ontdekken wie van jullie sneller is in het oplossen van de puzzel. Een gezonde en vrolijke wedstrijd is niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook een uitstekende training voor de geest, die de logische vaardigheden en concentratie aanscherpt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Laten we de uitdaging aangaan: zoals je kunt zien, moet je het resultaat van de sommen raden, waarbij de letters X, Y en Z worden weergegeven door symbolen zoals een schelp, een kers en een handtas. Om het vraagteken een gezicht te geven, is het dus noodzakelijk om een ​​logische redenering te maken. Hoe kom je bij het juiste getal?

De X wordt vertegenwoordigd door de schelp, de Y door de kers en ten slotte is de Z de handtas. Laten we eens kijken: X+X+X geeft het getal 9 als resultaat, X+Y+Y is gelijk aan 5, terwijl Y+Z+Z leidt tot het getal 15. Dus wat is de oplossing? Als je ongeduldig bent en erachter wilt komen, of als je het hebt gevonden en de bevestiging wilt dat het de juiste is, scrol dan naar beneden om het te zien.

De oplossing:

De oplossing:

Door de letters te veranderen in cijfers die leiden tot het resultaat, hebben we:

schelp = 3, kers = 1, handtas = 7. Dus:

3 + 3 + 3 = 15

3 + 1 + 1 = 5

1 + 7 + 7 = 15

3 + 1 + 7 = 11

Het eindgetal is dus 11! Als je het binnen een paar seconden weet te raden, gefeliciteerd, je hebt echt een getraind brein! Zo niet, dan betekent dit alleen dat je de volgende keer het spel zonder problemen kunt doorstaan. Het belangrijkste is om je een aantal aangename en leuke momenten te hebben bezorgd. Wat vond je van deze puzzel?

Advertisement