Ze woont in een verloren huis in het Noordpoolgebied met 30 honden: haar verhaal wekt nieuwsgierigheid op

Janine image
door Janine

12 Juli 2023

Ze woont in een verloren huis in het Noordpoolgebied met 30 honden: haar verhaal wekt nieuwsgierigheid op
Advertisement

Je voorstellen dat je in totale afzondering leeft, te midden van de meest extreme kou en op een afgelegen plek ter wereld, lijkt misschien fascinerend, maar voor velen is het ook behoorlijk beangstigend. Voor velen, maar niet voor haar: in dit artikel vertellen we het verhaal van een jonge Italiaanse die op een bepaald punt in haar leven besloot naar de poolcirkel te verhuizen en een werkelijk alternatief bestaan ​​te leiden. Haar ongebruikelijke keuze is echter gebaseerd op een heel specifieke reden: laten we er samen achter komen.

via L'Adige

Advertisement
pxfuel

pxfuel

Chiara Viganò, afkomstig uit Trento, maakte een extreme en moedige keuze: alles achterlaten en verhuizen naar de poolcirkel, om precies te zijn naar de Noorse eilanden Spitsbergen.

Zeker geen nieuw leven in Bora Bora of in een of ander kustparadijs met alle comfort, maar Chiara's bijzondere keuze heeft zeer specifieke redenen. De vrouw werkt als gids voor hondensledetochten, die dankzij hun ongelooflijke reukvermogen het besneeuwde pad weten te volgen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Op deze plek die onderhevig is aan frequente sneeuwstormen, heeft Chiara haar dimensie gevonden. Om te wennen aan het ijskoude klimaat en de totaal andere levensstijl, verbleef ze langere tijd in de poolcirkel, weerstand biedend aan slecht weer en eenzaamheid.

Na zeven jaar als verzekeringsmedewerkster te hebben gewerkt, verhuisde ze naar het zuiden van Noorwegen, waar ze werk vond als personal trainer. Toen kwam de beslissing om te proberen een jaar in het afgelegen Noordpoolgebied te wonen.

SATS Madla/Facebook

SATS Madla/Facebook

Aanvankelijk was het de bedoeling om daar slechts een jaar te wonen en deze extreme ervaring mee te maken. Na een vakantie besloot ze echter te blijven om de vrijwilligersactiviteit in nauw contact met de honden uit te voeren. Omdat ze zich ver van bewoonde centra bevond, zonder stromend water, kreeg ze met veel moeilijkheden te maken, maar dit hinderde haar niet.

Al snel besefte ze dat dit nieuwe leven, geïsoleerd en in het gezelschap van dertig trouwe viervoeters, de juiste keuze voor haar was. Onder de indruk van de schoonheid en capaciteiten van de honden, die ze omschreef als "dertig zielen" met verschillende persoonlijkheden, besloot ze om een ​​specifieke reden bij hen te blijven.

Chiara Viganò/Facebook

Chiara Viganò/Facebook

Hun vermogen om eenvoudig te leven, elkaar te helpen en te weten hoe te overleven en te werken in extreme omstandigheden was een bron van grote inspiratie voor haar: een manier om te leren verbinding te maken met de meest wilde natuur en ook om zich op de proef te stellen.

Dankzij haar harimetgezellen heeft Chiara geleerd om voor zichzelf te zorgen, een sterk instinct voor zelfbehoud te ontwikkelen en de diepgewortelde en ongebreidelde "weldoeners" van de samenleving die ze heeft verlaten in de steek te laten, door er de voorkeur aan te geven om bij dieren te blijven die haar veel te leren hebben.

Chiara is echter niet van plan om voor altijd zo te leven, maar zou graag mensen ontmoeten die net als zij zijn en die in dezelfde omstandigheden kunnen leven. Zou jij zoiets kunnen doen?

Advertisement