"Je bent te aantrekkelijk": medewerker stuurt een model weg uit de supermarkt waar ze boodschappen aan het doen was

Janine image
door Janine

08 Augustus 2022

"Je bent te aantrekkelijk": medewerker stuurt een model weg uit de supermarkt waar ze boodschappen aan het doen was
Advertisement

Afgewezen worden vanwege de kleding die je draagt, kan dat in de 21e eeuw? Het antwoord lijkt bevestigend te zijn, hoewel velen het absurd zullen vinden. We leven in het tijdperk van vrijheid van meningsuiting, van politieke correctheid en inclusie, maar vaak laat het echte leven ons zien dat al deze concepten nog steeds slechts abstracte theorieën zijn, alleen in fictie in praktijk gebracht.

Etiquette lijkt een term die alleen is verdwenen als het gaat om het respecteren ervan in de eerste persoon, omdat we heel vaak klaar zijn om op te staan ​​en beschuldigingen te uiten als het anderen zijn die het breken.

Dit gebeurt ook wel eens: dat je uit een winkel wordt gestuurd vanwege je kleding. Maar laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via The Sun

Advertisement

Het Braziliaanse model en influencer Iara Ferreira is gewend om in haar dagelijks leven herkend te worden. Maar toen ze in een supermarkt in Miami werd benaderd door een medewerker die haar uitnodigde om de winkel te verlaten, voelde ze zich genoodzaakt haar vernedering te delen, zodat soortgelijke dingen nooit meer zouden gebeuren.

De vrouw was eenvoudig gekleed in een supermarkt in Miami boodschappen aan het doen, toen een medewerker, net als zij Braziliaans, haar herkende en haar op een onbeschofte manier vertelde om te vertrekken en haar naar de uitgang begeleidde, omdat haar kleding niet bij de context paste. "Hij joeg me schreeuwend de winkel uit, maar mijn kleding was niet ongepast. Ik draag het dagelijks in Brazilië en zoiets is mij nog nooit overkomen”, bekende de vrouw tegenover de pers.

Advertisement

Het model was op dat moment de enige klant in de supermarkt en ontkent de bewering van de medewerker, die beweerde haar in de winkel te hebben zien filmen. "De medewerker beschuldigde me van iets wat ik niet heb gedaan, naar mijn mening is het alleen omdat ik te aantrekkelijk ben", zegt de vrouw, en verklaart dat ze meerdere keren in het openbaar heeft gefilmd, maar altijd op een zeer discrete manier en zonder iemand lastig te vallen. Iara stelt ook dat dit niet de eerste keer is dat ze publiekelijk wordt beoordeeld vanwege haar uiterlijk en manier van kleden.

Iara is niet de enige vrouw die soortgelijke ervaringen heeft gehad.

Influencer en digitale onderneemster Lena Nersesian is moeder van een meisje, dat ze elke dag naar de kleuterschool brengt. Hoewel ze zichzelf graag omschrijft als een "normale moeder", die graag voor haar gezin kookt en tijd doorbrengt met haar dierbaren, heeft ze vaak het gevoel dat andere moeders haar scheef bekijken. De reden? Te mooi, hun echtgenoten zouden interesse kunnen tonen.

Te mooi zijn kan soms voor moeilijkheden zorgen, denk je ook niet?

Advertisement