Een vermiste 47-jarige vrouw werd gevonden in de bergen: ze at gedurende 6 maanden mos en gras

Janine image
door Janine

08 Mei 2021

Een vermiste 47-jarige vrouw werd gevonden in de bergen: ze at gedurende 6 maanden mos en gras
Advertisement

Denk je dat het in de huidige wereld mogelijk is om maandenlang in nauw contact te leven met de wilde natuur en je te voeden met wat deze te bieden heeft? Te oordelen naar het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt het wel zo.

De hoofdrolspeelster is een 47-jarige Amerikaanse vrouw die ongeveer 6 maanden vermist was. Ze was verdwenen in een bosgebied in Utah op 25 november 2020, iedereen had het contact met haar verloren: ze leek letterlijk in het niets te zijn opgelost. Totdat de autoriteiten na maanden van onderzoek de waarheid ontdekten. De vrouw leefde en volgens wat er naar voren is gekomen, had ze er bewust voor gekozen om een ​​pauze te nemen van de samenleving.

via Utah County Sheriff's Office

Advertisement
Moabdave/Wikimedia

Moabdave/Wikimedia

Gras, mos en rivierwater: zo voedde zich de 47-jarige in kwestie bijna 6 maanden lang, om voor de hand liggende redenen anoniem. Haar auto, die eind november geparkeerd stond bij een camping in het gebied van Diamond Fork van de Spanish Fork Canyon, richtte zich onmiddellijk op zoekopdrachten in het gebied.

De politie en alle mensen die bij deze activiteiten betrokken waren, zochten tevergeefs over de grond en via de lucht. Zelfs de directe contacten van de vrouw ondervragen was zinloos: familieleden, vrienden en voormalige collega's konden geen informatie verstrekken die nuttig was voor de vondst.

Advertisement
Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Het was dus niet duidelijk of de 47-jarige het slachtoffer was geworden van een ongeval, of ze was verdwaald of dat ze opzettelijk haar sporen had laten verdwijnen na het verlaten van de auto. "We hadden niets goeds verwacht - zei sergeant Spencer Cannon - in dergelijke situaties hebben de mensen die we ontmoeten vaak een slecht einde".

Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Het is daarom niet moeilijk om je de verbazing voor te stellen van de autoriteiten en de vrijwilligers die zich bezighielden met het onderzoek toen ze na zes maanden de vrouw levend en wel vonden, die de strenge winter midden in de bergen had doorgebracht, zich voedend met wat ze had kunnen verzamelen in de natuur. De zoveelste patrouille uitgevoerd met behulp van een drone heeft zijn vruchten afgeworpen: het apparaat heeft namelijk een kampeertent geïdentificeerd, oftewel het “huis” van de 47-jarige verdwenen vrouw.

Utah County Sheriff's Office

Utah County Sheriff's Office

Volgens de functionarissen werd de vrouw onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht voor alle noodzakelijke medische controles, gezien de omstandigheden waarin ze maandenlang had geleefd. "Voor velen lijkt het misschien absurd om in deze staat te leven, zei Cannon, maar ze heeft niets tegen de wet gedaan".

Fox 13 News Utah/Youtube

Fox 13 News Utah/Youtube

Het is werkelijk verbazingwekkend om te bedenken dat ze erin is geslaagd om daar te overleven, en er is zeker veel moed voor nodig - en misschien zelfs een snufje "waanzin" - om zo'n beslissing te nemen en weg te zijn van alles en iedereen. Het is niet duidelijk of de vrouw zal besluiten om daar opnieuw te gaan wonen: wat zeker is, is dat ze de wereld een opmerkelijk voorbeeld van aanpassingsvermogen heeft gegeven!

Advertisement