Grootouders moeten hun kleinkinderen om toestemming vragen voordat ze hen knuffelen: een moeder wakkert het debat aan - Curioctopus.nl
x
Grootouders moeten hun kleinkinderen…
Een boswachter draagt ​​een babyolifant op zijn schouders: de heroïsche redding Hij blinddoekt zijn vriend, moslim, en laat hem zonder zijn medeweten varkensvlees eten: hij noemt het

Grootouders moeten hun kleinkinderen om toestemming vragen voordat ze hen knuffelen: een moeder wakkert het debat aan

07 Mei 2021 • Door Janine
1.203
Advertisement

Het ontvangen van knuffels van grootouders en andere familieleden is voor de meesten van ons iets heel normaals: van kinds af aan zijn we gewend aan hun kleine en grote uitingen van genegenheid, hun knuffels en hun kussen. Als deze gebaren door het kind worden gewaardeerd, is alles in orde, maar hebben we ons ooit afgevraagd of deze gebaren echt door het kind gewenst waren? Weten we zeker dat kinderen geknuffeld en gekust willen worden wanneer volwassenen dat willen, of misschien moeten we hun gemoedstoestand begrijpen? Waarom dwingen ouders hun kinderen om volwassenen te knuffelen en te kussen zonder rekening te houden met hun wensen?

Dit is wat Brittany Baxter, moeder van een 2-jarig meisje, zich afvraagt en haar gedachten toont in een video op TikTok: de vrouw zegt dat ze haar dochter de waarde van toestemming heeft geleerd, dat wil zeggen, nee zeggen tegen ongewenste fysieke aandacht. Als het kind het niet wil, staat het haar vrij om knuffels en kussen van grootouders of andere familieleden te weigeren. Deze opvoedingsmethode werd echter fel bekritiseerd en de vrouw zegt dat ze het zat is dat mensen haar manier van opvoeden beoordelen.

Wat haar stoort, is dat de grootouders hun kleindochter vaak benaderen en haar vragen om hun uitingen van genegenheid te beantwoorden, waardoor ze de door de dochter vastgestelde grenzen overschrijden: het is alsof een kus of een knuffel voor de grootouders als een bevestiging is dat hun kleindochter van hen houdt. Brittany probeerde in plaats daarvan uit te leggen dat gebrek aan fysieke aandacht niet hetzelfde is als gebrek aan genegenheid: het kind mag niet gedwongen worden om haar grootouders tevreden te stellen, alleen maar om hen gerust te stellen of om de liefde te tonen die ze voor hen voelt.

Advertisement

De grootouders begrijpen deze houding echter niet en voelen zich gekwetst door het gedrag van hun kleindochter, maar Brittany verandert niet van gedachten: we moeten het feit normaliseren dat kinderen niet gedwongen mogen worden volwassenen te kussen en te knuffelen en dat volwassenen eerst toestemming moeten vragen. "Mijn dochter en haar lichaam bestaan ​​niet om iemand anders meer op zijn gemak te stellen en om iemand anders geliefder te laten voelen. Niemands gevoelens zullen ooit belangrijker zijn dan het recht van mijn dochter op haar eigen lichaam."

Duizenden mensen gaven commentaar op de video en de vrouw slaagde erin een echt debat op gang te brengen: er zijn mensen die de mening van de vrouw delen en toegeven dat ze proberen hun kinderen de waarde van toestemming bij te brengen, en degenen die het in plaats daarvan een overdreven gedachte vinden. Wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt