Fulltime op kantoor achter de computer: over 20 jaar zie je er misschien uit als deze griezelige pop - Curioctopus.nl
x
Fulltime op kantoor achter de computer:…
Een oudere vrouw laat haar erfenis van 4,3 miljoen euro na aan dierenrechtenactivisten: de familie krijgt bijna niets

Fulltime op kantoor achter de computer: over 20 jaar zie je er misschien uit als deze griezelige pop

11 Mei 2021 • Door Janine
1.990
Advertisement

De meeste werknemers brengen ongeveer 8 uur per dag op kantoor door en na een paar jaar beginnen we de effecten van een zittend beroep en uren doorgebracht met gebogen rug en de ogen gefixeerd op een scherm te merken: rugpijn, de spieren van de schouders gespannen, branderige ogen en tintelende vingers behoren tot de meest voorkomende klachten. Wat gebeurt er in de toekomst met ons lichaam en onze gezondheid als we niet meteen onze gewoontes gaan veranderen?

via: skynews

De pop is gemaakt door Fellowes Brands, een bedrijf dat technologische oplossingen biedt. Een team van ergonomen en artsen, onder leiding van gedragswetenschapper William Higham, laat ons zien wat er met ons lichaam kan gebeuren: na evaluatie van de gegevens van onderzoeken op meer dan 3000 medewerkers - uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland - slaagde de groep erin een idee te krijgen van hoe het menselijk lichaam in de komende 20 jaar zal veranderen als gevolg van de slechte gewoonten die we op kantoor hebben. Het idee van hoe we er over twee decennia uit zouden kunnen zien, resulteerde in Emma, ​​een levensgrote pop gemaakt met behulp van een 3D-printer. Het is een griezelig uitziende pop, maar het is nog verontrustender om te denken dat wij er zo uit zouden kunnen zien, wij die achter een bureau werken en voorovergebogen over een computer.

Ze heeft een bochel omdat ze vele uren in een verkeerde houding zit, ze heeft spataderen door een slechte bloedcirculatie, haar ogen doen pijn van urenlang naar het scherm staren. En dat niet alleen: ze heeft gezwollen enkels en polsen, huidirritatie, overmatige haargroei op haar neus en oren, veroorzaakt door slechte ventilatie in gesloten kantooromgevingen. Gedragswetenschapper William Higham wil ons via Emma laten inzien hoe urgent het is om onze gewoonten te veranderen om afstand te nemen van het perspectief waarnaar we - anders - onvermijdelijk voorbestemd zullen zijn.

Advertisement

Werkgevers en werknemers zijn in gelijke mate verantwoordelijk voor de verandering: neem meer pauzes, sta vaker op en maak een wandeling. Je zou in grotere, lichtere ruimtes en met comfortabelere werkplekken moeten werken. Zal Emma voor een verandering kunnen zorgen? Voor haar is het te laat, maar wij hebben nog wat tijd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt