Ervaringen na het leven: twee vrouwen vertellen hun intense getuigenissen op de grens met het hiernamaals

Janine image
door Janine

25 Augustus 2022

Ervaringen na het leven: twee vrouwen vertellen hun intense getuigenissen op de grens met het hiernamaals
Advertisement

Wat is er na het leven? Een vraag die waarschijnlijk al sinds het begin der tijden mensen bezighoudt, maar waar vandaag nog steeds geen zeker antwoord op is gevonden. Om het te weten, moeten we deze passage ervaren en de enige informatie die we hebben komt van degenen die, zij het voor korte momenten, "opgehouden zijn te bestaan". Het zijn zeer sterke ervaringen, die tegemoet komen aan de scepsis van de meeste wetenschappers, maar die de vreemde eigenschap hebben dat ze erg op elkaar lijken. De twee vrouwen waar we het in dit artikel over hebben, deelden hun getuigenissen, beschreven wat ze zagen en legden uit hoe ze zich voelden.

via Daily Star

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De twee vrouwen, Jessie Sawyer en Betty Eadie, "stopten even met leven" na medische complicaties, en ervoeren, zo beweren ze, de ingang van het hiernamaals. Beiden vertelden wat ze zagen en hoorden. Betty is 78 jaar oud en heeft deze ervaring gehad na een hysterectomie. "Ik was in de uitslaapkamer en voelde me plotseling levenloos, en toen het gevoel dat mijn geest met enorme snelheid mijn lichaam verliet. Ik keek naar beneden en zag mezelf op het bed liggen."

De vrouw legde uit dat ze begreep wat er aan de hand was en dat ze toen drie "zeer oude" mannen ontmoette die haar hypothese zouden hebben bevestigd: ze was overleden. Betty vertelde hen dat ze haar familie wilde zien, dus ging ze weg via het raam op weg naar haar huis. "Mijn man zat in de fauteuil en ik zat naast hem, hij wist niet wat er was gebeurd, ook mijn kinderen niet en ik maakte me zorgen om hen allemaal. Maar toen kreeg ik hun toekomst te zien en ik zag dat ze allemaal een mooi leven zouden leiden.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Op dat punt ging Betty een zwarte tunnel binnen waar ze zich “extreem ontspannen en comfortabel” voelde. Aan het einde van de reis zou ze de figuur van Jezus hebben gezien die, na haar te hebben omhelsd, tegen haar zou hebben gezegd: "Het is nog niet jouw moment."

"Toen verschenen er drie vrouwen en Jezus zei tegen hen dat ze me alles moesten laten zien wat ik moest weten. Ik werd meegenomen naar de mooiste tuin die ik ooit heb gezien, niets dat op aarde kon bestaan. De drie engelen leidden me rond elke planeet totdat Jezus me vertelde dat ik terug moest, maar dat wilde ik niet. Op dat moment verscheen de mooiste man die ik ooit heb gezien: het was God, die zei dat ik terug moest gaan. Ik zag mijn lichaam en ik ben teruggekeerd."

Toen Betty haar arts over het incident vertelde, bevestigde hij dat ze voor een korte tijd klinisch niet meer leefde. De vrouw zei dat haar ervaring zo diepgaand was dat ze begreep dat ze graag terug zou willen naar die speciale plek.

Jessie Sawyer daarentegen is moeder van twee kinderen en beleefde op 31-jarige leeftijd de ontmoeting met het “hiernamaals”. Met spoed naar het ziekenhuis gebracht wegens een bloeding, verklaart ze nu dat ze niet langer bang is voor het einde van haar leven. "Ik ben nu niet meer bang, ik zou nu misschien kunnen overlijden maar ik zou het niet erg vinden. Als ze het me tien jaar geleden hadden verteld, had ik het niet geloofd, ik was atheïst."

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Wat zag Jessie dat haar van gedachten veranderde? "Ik zag een figuur in de verte en ik herkende haar: ze was een van mijn beste vriendinnen, die twee jaar eerder was overleden", zei ze. "Ik zag ook een helder licht en toen begreep ik wat er met mij aan de hand was. Ik kreeg de impact te zien die mijn vertrek zou hebben op mijn gezin: mijn twee kinderen, hoewel ze rouwden, zouden opgroeien en een mooi leven hebben." Eenmaal in haar lichaam legde ze de dokters uit wat ze had gezien: "Ze zeiden dat ik een tijdje over de grens heb gelopen.”

Oncoloog Jeffrey Long verklaarde dat de twee getuigenissen conform zijn met die van andere mensen die dezelfde ervaring hebben meegemaakt. "Een veelvoorkomend thema is fel licht en uittredingen. Velen melden dat ze familieleden en zelfs huisdieren ontmoeten. Toch is dit allemaal onmogelijk, want als je overlijdt, zijn ook je hersenen dood, dus het is moeilijk uit te leggen."

Wat denk jij ervan?

Advertisement