x
"Ik ben het zat om geen aandacht te…
Ze besluit naar haar eigen auto te verhuizen om geen huurkosten meer te hebben: Ongelooflijke dingen: 20 grappige en leuke foto's die je misschien in de war brengen

"Ik ben het zat om geen aandacht te krijgen omdat ik geen kinderen heb": de uitbarsting van de vrouw op internet

22 Augustus 2022 • Door Janine
754
Advertisement

Tot een paar eeuwen geleden had je niet veel keuzes, als je als vrouw werd geboren: je trouwde jong en kreeg kinderen of je ging een klooster in. Na verloop van tijd begon de situatie te verbeteren, de deuren van de arbeidswereld gingen ook open voor vrouwen en geleidelijk werd ook het idee geaccepteerd dat een vrouw de wens zou kunnen hebben om carrière te maken. Vandaag de dag zijn er geen beroepen meer die een vrouw niet kan uitoefenen, maar zelfs nu, als een vrouw ouder dan een bepaalde leeftijd nog geen kinderen heeft gekregen, wordt ze met verbazing aangekeken. “Waarom niet, voel je niet de behoefte om moeder te worden?” is de meest voorkomende vraag die aan carrièrevrouwen wordt gesteld.

Net zoals voor mannen, is het moederinstinct voor vrouwen niet vanzelfsprekend, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Maar soms is het moeilijk om een ​​beslissing te nemen die zo anders dan gebruikelijk is. Een vrouw die haar hart erover op internet heeft gelucht, weet er alles van.

via: The Mirror

De uitbarsting van een vrouw werd op een website voor ouders geplaatst, die zei dat ze het zat was om uitgesloten te worden omdat ze geen kinderen heeft. In feite zei de vrouw dat in haar kennissenkring niemand aandacht lijkt te schenken aan de gebeurtenissen in haar leven, juist omdat ze geen betrekking hebben op kinderen. De bitterheid is ontstaan ​​omdat haar leven in deze periode zeer belangrijke veranderingen ondergaat, maar het niemand iets lijkt te kunnen schelen.

"Ben ik onredelijk als ik zeg dat je leven en je successen als irrelevant worden beschouwd als je geen kinderen hebt?" vraagt ​​ze zich droevig af. "Zal het voor altijd zo zijn? Zal het, tenzij mijn leven rond een kind draait, iemand iets kunnen schelen? Ik ben het beu dat ik minder waard ben, omdat ik heb besloten me niet voort te planten”, zei de vrouw.

Her verhaal eindigde met een oproep aan ouders om te stoppen met het negeren van niet-ouders en hen in plaats daarvan hetzelfde belang te geven dat ze aan anderen geven. De reacties van gebruikers zijn talrijk, sommige moeders hebben geschreven dat het leven als ouder nog erger is. "Als je een ouder bent, kent iedereen je als "de moeder van dat kind", niet als een persoon op zich. Om nog maar te zwijgen van de thuisblijfmoeders, die erop worden gewezen dat ze geen geld verdienen”.

Over het algemeen lijken gebruikers het eens te zijn over de behoefte van deze vrouw om een ​​groep vrienden te vinden met verschillende interesses, die meer op de hare lijken. In het volwassen leven is het moeilijk om te stoppen en te luisteren naar de moeilijkheden of de successen te vieren van degenen die dicht bij ons staan: heel vaak schenken we anderen alleen een beleefde interesse, die snel eindigt en op een oppervlakkig niveau blijft.

Ben je het met haar eens? Worden vrouwen echt uitgesloten na een bepaalde leeftijd als ze geen kinderen hebben?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt