Actrice wordt op 68-jarige leeftijd moeder en wordt beschuldigd van egoïsme: in werkelijkheid is het kind haar kleindochter

Janine image
door Janine

10 April 2023

Actrice wordt op 68-jarige leeftijd moeder en wordt beschuldigd van egoïsme: in werkelijkheid is het kind haar kleindochter
Advertisement

Wat is de grens tussen wensvervulling en egoïsme? En wanneer moet men zich realiseren dat men zijn verlangen naar het moederschap opzij moet zetten omdat het onbereikbaar is? Het is moeilijk om een ​​enkel antwoord op deze vragen te geven, maar toch heeft ieder van ons onoverkomelijke grenzen in zichzelf gesteld, denkend dat ze universeel geldig zijn.

Als het niet mogelijk is om op natuurlijke wijze kinderen te krijgen, zijn er verschillende opties om toch ouders te worden, waaronder adoptie die op grote schaal wordt geaccepteerd. In sommige landen zijn er echter ook andere mogelijkheden, zoals het draagmoederschap, een praktijk die door sommigen als extreem wordt beschouwd, maar nu door veel paren of alleenstaande ouders wordt gekozen.

Maar is er een leeftijdsgrens om moeder te zijn? Het verhaal van vandaag vertelt ons dat er ook in dit geval geen eenduidig ​​antwoord is.

via Madrid Metropolitan

Advertisement

Ana Obregon is een 68-jarige Spaanse actrice die jaren geleden beroemd werd vanwege haar vermeende relatie, later ontkend, met voetballer David Beckham. De vrouw deelde op Instagram haar vreugde dat ze weer moeder is geworden dankzij draagmoederschap in Florida. Het kleine meisje, dat net als haar moeder Ana heet, werd in juni verwekt, toen haar zoon Alex Lequio, die op 27-jarige leeftijd vroegtijdig stierf, 30 zou zijn geworden en op 20 maart in het Memorial Regional Hospital in Hollywood werd geboren. "Er is zojuist een licht vol liefde in mijn duisternis gekomen; ik zal nooit meer alleen zijn, ik ben weer tot leven gekomen", zegt de vrouw bij de foto op de omslag van het tijdschrift waarop ze staat afgebeeld met haar pasgeboren dochtertje in haar armen.

De actrice specificeerde later dat de baby in werkelijkheid haar kleindochter is, geboren in opdracht van haar zoon Alex, die deze wens aan zijn ouders had geuit voordat hij met zijn behandelingen begon.

Advertisement
ana_obregon_oficial/Instagram

ana_obregon_oficial/Instagram

Het nieuws over het moederschap van de actrice kreeg gemengde reacties van het publiek: sommigen steunen de keuze van de vrouw, die ook wordt gedeeld door vele andere personages, zoals Cristiano Ronaldo en Elton John, terwijl anderen haar keuze niet waarderen, vooral vanwege de leeftijd van de vrouw. "Een paar jaar geleden werd de voogdij over een tweeling afgenomen van een 64-jarige moeder omdat ze te oud was, maar deze vrouw is rijk, daarom zwijgt iedereen”, is de negatieve opmerking van een vrouw.

Velen stellen echter de vraag naar de legaliteit van een dergelijke praktijk, die van vrouwenlichamen een ruilmiddel maakt en de menselijkheid bij de geboorte wegneemt. Op zijn zachtst gezegd een delicate en controversiële kwestie, maar we kunnen de pasgeboren grootmoeder alleen maar feliciteren met de grote moed die ze toonde met deze moeilijke beslissing.

Advertisement