Gebruikers bekritiseren haar enorme babybuik: "Niemand mag een zwangere vrouw beoordelen"

Janine image
door Janine

05 Januari 2023

Gebruikers bekritiseren haar enorme babybuik: "Niemand mag een zwangere vrouw beoordelen"
Advertisement

De zwangerschap is een zeer delicaat moment in het leven van een vrouw en als er mensen zijn die het in een staat van gratie en natuurlijkheid ervaren, kan het voor anderen een moment vol moeilijkheden zijn. Het is zeker een moment waarop elke vrouw de kans moet krijgen om voor zichzelf en het nieuwe leven dat in haar aan het groeien is te zorgen, zonder al te veel ongewenste indringers van de buitenwereld.

Tussen min of meer positieve opmerkingen over de groeiende buik en voortdurende verzoeken om het te mogen aanraken alsof het een geluksbrenger is, merken vrouwen echter vaak dat ze wensen dat ze zichzelf in huis konden opsluiten om er pas aan het einde van de zwangerschap uit te komen. Maar wat als de opmerkingen te stekend worden vanwege een buik die veel groter wordt dan normaal? Laten we samen het verhaal van deze jonge moeder ontdekken.

via The Sun

Advertisement

Er waren nog maar een paar dagen voor de geboorte van haar tweede zoon Sebastian toen Eliana Rodriguez, een jonge moeder uit Las Vegas, haar teleurstelling op haar sociale kanalen deelde over de vele negatieve reacties die haar babybuik kreeg. De meest voorkomende opmerking was "je bent enorm" en als reactie deelde de jonge vrouw een korte video waarin ze grapte dat ze het nog niet doorhad. Sommigen gingen verder en vroegen haar of ze wel zeker wist dat ze geen twee kinderen zou krijgen, of zelfs in de veronderstelling dat ze zich erg in moeilijkheden moest voelen.

Er kwamen onmiddellijk reacties ter ondersteuning van deze vrouw en haar recht op een vreedzame zwangerschap. "Tweeling of geen tweeling, niemand zou hard moeten oordelen of negatief reageren op de zwangere buik van een vrouw... alle vrouwen zijn anders", was de opmerking van een gebruiker, terwijl een ander schreef dat ze dezelfde houding ten opzichte van bijna alle zwangere vrouwen heeft opgemerkt. "Maar er zit een baby in, wat verwachten ze?" vroeg ze zich ten slotte af.

Advertisement

De jonge vrouw zei toen dat, ondanks de voorspellingen van de artsen en de aanzienlijke omvang van haar buik, de kleine Sebastian bij de geboorte 3,9 kg woog en 52 cm lang was. Een absoluut normale baby dus. Er zijn veel moeders zoals Eliana die gedwongen worden min of meer scherpe opmerkingen te ondergaan over de groei van hun zwangere buik. Een jonge moeder zei op TikTok bijvoorbeeld dat haar buik zo groot was dat mensen vroegen of het nep was, terwijl een ander vertelde over de schaamte die ze voelde over haar buik na de geboorte van haar tweeling.

Groot of niet, over één ding zouden we het allemaal eens moeten zijn: de buik van zwangere vrouwen moet met rust worden gelaten. Elke vrouw is een wereld op zich en ervaart de dingen op haar eigen manier.

Advertisement