Ze bindt een riem aan de rugzak van haar zoon: moeder bekritiseerd op sociale media

Janine image
door Janine

07 Februari 2023

Ze bindt een riem aan de rugzak van haar zoon: moeder bekritiseerd op sociale media
Advertisement

Tegenwoordig is de rol van de ouder ingewikkelder dan ooit en vaak met je kinderen op pad gaan om boodschappen te doen wordt een echte hindernisbaan. In feite zijn er veel mogelijke bronnen van afleiding, veel meer dan vroeger, en er is maar weinig voor nodig om je kinderen kwijt te raken, waardoor we ze in de winkel of op straat moeten zoeken.

Elk gezin vindt de ideale balans op basis van het karakter en de gewoonten van elk van zijn leden en niemand mag het recht opeisen om het werk van de ouders te beoordelen, zolang hun kinderen gelukkig en zonder problemen opgroeien. Helaas wordt het recht van families om hun keuzes met sereniteit te formuleren niet altijd gerespecteerd en het verhaal van deze moeder bewijst dat.

via The Sun

Advertisement

Rachel Butcher is de adoptiemoeder van een kind dat veel levendiger is dan gemiddeld. De vrouw kent heel weinig details van de biologische ouders van haar zoon, net genoeg om te weten waar zijn onstuitbare levendigheid vandaan komt, althans gedeeltelijk, maar behalve zijn kring van vrienden en familieleden kan niemand anders het weten. Dit geeft andere vrouwen echter geen toestemming om haar te beoordelen op haar keuzes van opvoeden. Je kind rent sneller dan jij en houdt er niet van om vastgehouden te worden in bijvoorbeeld een kinderwagen of een winkelwagen.

Om deze reden heeft Rachel, om rustig te kunnen gaan winkelen, een riem gekocht die ze aan de rugzak van haar zoon vastbindt als ze op pad zijn. "10 jaar geleden, toen ik door Disney World liep, lachte ik en was ik perplex bij het zien van kinderen aan de lijn. “Hoe kan het dat ze hun kind niet onder controle houden? Ik zal mijn kind zich nooit zo laten gedragen!’ dacht ik”, vertelt Rachel. Nu ze moeder is, moest ze echter van gedachten veranderen en de oplossing van de riem leek ideaal voor haar gemoedsrust en voor het geluk van haar zoon, die eindelijk vrij kan lopen terwijl hij dicht bij zijn moeder blijft.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De vrouw zegt namelijk dat ze vaak naar huis ging voordat ze klaar was met de boodschappen vanwege de driftbuien van haar zoon en de afkeurende blikken van de andere klanten. Daarom koos ze voor de oplossing met de riem. Hoewel ze erin slaagde haar zoon rustig te houden, verliet Rachel de winkel waar ze was al snel vanwege de zijdelingse blikken die ze van verschillende vrouwen kreeg. Rachel luchtte in een post op sociale media haar hart, die al snel talloze views kreeg.

Wie weet, misschien begrijpen vrouwen eindelijk dat je eerst aan jezelf moet denken voordat je over anderen oordeelt. Wat goed is voor één kind, is niet noodzakelijkerwijs goed voor alle kinderen in de wereld en achter elke persoon en elke beslissing zitten verhalen waarvan we het bestaan niet weten. Verhalen als deze zouden ons moeten leren om naar anderen te kijken zonder hen te beoordelen, toch?

Advertisement