Van een recordgewicht naar een slank lichaam: de ongelooflijke transformatie van de dikste jongen ter wereld

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

Van een recordgewicht naar een slank lichaam: de ongelooflijke transformatie van de dikste jongen ter wereld
Advertisement

We horen steeds vaker over kinderen met overgewicht: een sedentaire levensstijl en een onevenwichtig dieet dat rijk is aan lekkere maar vanuit het oogpunt van voedingsstoffen ongeschikte industriële producten dragen bij aan de verspreiding van dit probleem op wereldschaal en vaak beseffen we wat er aan de hand is en besluiten we pas maatregelen te nemen als het strenge dieet een verplichting wordt.

Hoewel het gemakkelijk is om ontmoedigd te raken als je wordt geconfronteerd met een taak die zo moeilijk is als in vorm komen, is er in werkelijkheid maar een beetje goede wil en discipline voor nodig om te slagen, zelfs in relatief korte tijd. Dat getuigt het verhaal van dit kind, dat erin slaagde een slank lichaam te krijgen zonder ooit op te geven tegenover moeilijkheden.

via The Sun

Advertisement

Arya Permana is een tiener uit een dorp in West-Java in Indonesië die jaren geleden beroemd werd omdat hij op 10-jarige leeftijd het recordgewicht van 192 kg had bereikt. Door zijn grote gewicht kon het kind zich niet bewegen of zich zelf wassen, zozeer zelfs dat hij een buitenzwembad moest gebruiken om te baden. Hij had zelfs moeite om te lopen, zodanig dat hij niet naar school kon en de enige outfit die hij kon dragen een sarong was waarin hij zich wikkelde om zijn dagen zittend door te brengen met het eten van junkfood.

Moe van al deze moeilijkheden die hem ervan weerhielden om het leven van zijn leeftijdsgenoten ten volle te leven, wilde Arya weer slank worden en daarom besloot hij hard te werken om zijn doel te bereiken.

Advertisement

Dankzij een streng dieet en veel lichaamsbeweging slaagde Arya erin om in drie jaar tijd meer dan 100 kg af te vallen en kan hij nu het normale leven leiden van elke tiener ter wereld. "Ik kan sporten, basketballen met vrienden. Ik kan ook motorrijden. In 2015 had ik niet verwacht dat dit allemaal mogelijk was of dat ik kon afvallen. Nu voel ik me beter, zo anders", zegt Arya. Aanvankelijk leverden zijn inspanningen weinig resultaten op, maar dankzij de directe tussenkomst van Dr. Handy Wing is het bereiken van zijn doel steeds gemakkelijker geworden. "Het is geweldig dat hij kan leven zoals andere kinderen en normale activiteiten kan doen", zegt de dokter enthousiast.

Nu is Arya gelukkig, hij kan sporten en is teruggekeerd naar school. “Een dieet niet moeilijk maken, dat is wat ik deed", zegt hij over zijn vooruitgang. Een mooi voorbeeld van wilskracht, nietwaar?

Advertisement