Ze noemt haar dochter naar een Disney-prinses, maar de medewerker van de burgerlijke stand zegt dat ze haar naam moet veranderen

Janine image
door Janine

15 Mei 2023

Ze noemt haar dochter naar een Disney-prinses, maar de medewerker van de burgerlijke stand zegt dat ze haar naam moet veranderen
Advertisement

Ouder worden wordt beschouwd als een van de grootste geneugten die er is. Wanneer een paar ontdekt dat ze een kind verwachten, beginnen ze na te denken over een mogelijke naam en hoe ze de baby willen noemen. Er wordt vaak gedacht dat de naam het leven van de kleine kan beïnvloeden, daarom beginnen we de meer specifieke te evalueren. Maar ook op dit gebied, zoals overal, houden mensen ervan om hun zegje te doen.

Dit is wat er gebeurde met de hoofdpersoon van het verhaal die de naam van een Disney-prinses voor haar dochter had gekozen, maar op het gemeentehuis zeiden ze haar de naam van het meisje te veranderen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via The Sun

Advertisement
Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Danielle Shap is een 45-jarige vrouw uit Enfield, een stad ten noorden van Londen, in het Verenigd Koninkrijk, die vanaf het moment dat ze erachter kwam dat ze zwanger was van een meisje, wilde dat haar dochter een speciale, unieke naam kreeg. Om deze reden besloot ze haar de naam van een Disney-prinses te geven, maar toen ze het meisje ging aangeven op het gemeentehuis, keek de medewerker haar vreemd aan en adviseerde haar een andere te kiezen, anders zou hij geen akte opmaken.

De vrouw legde uit dat haar was geadviseerd om te vertrekken en pas terug te keren nadat ze een andere, serieuzere naam had gekozen. Ze was verbijsterd, ze wist niet wat ze moest doen, ze kon geen alternatief kiezen, want ze had voor deze naam gekozen. Daarom besloot ze bij haar beslissing te blijven en haar dochter Cinderella te noemen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"De naam van mijn dochter is iets waar ik niet op terug wilde komen. Ik legde uit dat de naam traditioneel en schattig was en vertelde hem dat hij gewoon ons papierwerk moest indienen. Ik had die naam gekozen omdat ze om middernacht werd geboren. De volledige naam is Lola Cinderella, ik zou het om welke reden dan ook nooit veranderen. Ik dacht dat dit een sprookjesachtige ervaring zou kunnen zijn en toen werd het een nachtmerrie."

Gelukkig overtuigde de medewerker op het gemeentehuis zich en na controle van het algemeen register zag hij dat deze naam gebruikt kon worden, zodat het meisje genoemd kon worden zoals haar moeder altijd al wilde.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement