Futuristische wetenschapper voorspelt dat we tegen 2030 de onsterfelijkheid zullen bereiken

Janine image
door Janine

17 Maart 2023

Futuristische wetenschapper voorspelt dat we tegen 2030 de onsterfelijkheid zullen bereiken
Advertisement

De enige zekerheid die we in het leven hebben, is dat er op een dag, die we niet kunnen weten, een einde zal komen. Als sommigen echter rustiger accepteren dat ze niet voor altijd kunnen bestaan, vrezen anderen het idee van een einde en dromen ze van onsterfelijkheid, ondanks dat ze zich ervan bewust zijn dat dit helemaal niet mogelijk is. Toch heeft een wetenschapper en futurist de millennium-overtuigingen van mensen verdrongen, met het argument dat mensen dit ongelooflijke doel tegen 2030 zullen kunnen bereiken. Laten we proberen het hoe en waarom beter te begrijpen.

via Popular Mechanics

Advertisement

Ray Kurzweil, computerwetenschapper en futurist, heeft zijn voorspellingen aangekondigd over het doel dat de mens in 2030 zal bereiken, namelijk de mogelijkheid om onsterfelijk te worden. De man heeft zijn overwegingen gebaseerd op de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie, daarom zullen we nog een paar jaar moeten wachten ​​voordat we de eeuwigheid van het leven kunnen ervaren.

Het is niet de eerste keer dat Kurzweil innovaties met betrekking tot de technologie nauwkeurig heeft voorspeld: in 1990 beweerde hij dat een computer in staat zou zijn menselijke schaakkampioenen te verslaan tegen het einde van het millennium, naast het ontstaan van laptops, smartphones, wireless en de komst van het internet. In 2010 maakte hij een samenvatting van zijn eerdere prognoses om hun voortgang en resultaat te evalueren, en kwam tot de conclusie dat 115 van de 147, die in 1990 over gebeurtenissen rond 2000 waren gedaan, "volledig correct" bleken te zijn, terwijl 12 "substantieel correct" waren, terwijl er slechts drie volledig onjuist waren.

Hoewel zijn voorspelling over het eeuwig kunnen leven onmogelijk lijkt, kan niet worden uitgesloten dat de wetenschapper het helemaal bij het verkeerde eind heeft. Het is niet de eerste keer dat de futurist zich stort op ambitieuze voorspellingen, waarbij hij heel dicht in de buurt komt van de data die hij van tevoren had aangegeven.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"2029 is de consistente datum die ik heb voorspeld wanneer een kunstmatige intelligentie een geldige Turing-test zal doorstaan ​​en daarmee het menselijke intelligentieniveau zal bereiken. Ik heb het jaar 2045 vastgesteld voor de 'singulariteit', oftewel wanneer we onze effectieve intelligentie een miljard keer vermenigvuldigen en samensmelten met de intelligentie die we hebben gecreëerd." Volgens Kurzweil zal de mens daarom tegen 2030 in staat zijn "de menselijke levensverwachting met meer dan een jaar per jaar te verhogen.

Volgens zijn voorspellingen zullen nanobots door onze aderen stromen, reparaties uitvoeren en onze hersenen verbinden met de cloud. Op dat punt kunnen we video's of e-mails rechtstreeks met onze geest verzenden en zelfs back-ups maken van onze herinneringen. De singulariteit zou ons volgens Ray niet moeten afschrikken, maar het zal iets zijn dat ons beter zal maken, waardoor we "goddelijk" worden. “We zullen leuker en beter zijn in het uiten van gevoelens van liefde. Als we gedurende twee seconden toegang willen hebben tot 10.000 computers, kan dat draadloos. Dat gaan we doen met onze neocortex."

Er zijn dan ook al nanobots gebruikt om medicijnladingen in hersentumoren af ​​te leveren, maar de ontwikkeling is nog niet voltooid om de voorspelling binnenkort uit te laten komen. Brain-machine-interfaces hebben echter een onvoorstelbaar niveau bereikt: denk bijvoorbeeld aan volledig verlamde mensen die woorden en zinnen kunnen uitspreken met hun geest.

Om erachter te komen of zijn voorspelling uitkomt, hoeven we alleen maar af te wachten.

Advertisement