Moeder laat haar zoon aan de barkruk hangen: dit zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

28 Mei 2023

Moeder laat haar zoon aan de barkruk hangen: dit zorgt voor ophef
Advertisement

Er zijn veel verschillende manieren om ouder te zijn, minstens zoveel als er ouders zijn. Er zijn mensen die een ontspannen en toegeeflijke benadering hebben, degenen die de situatie liever altijd onder controle houden, degenen die bang zijn voor zelfs het kleinste risico en degenen die zelfs de gevaarlijkste situaties het hoofd bieden zonder ooit hun zelfvertrouwen te verliezen.

Toch is het ouderschap een van die onderwerpen waarbij iedereen zich bevoegd voelt om zijn zegje te doen over de beste manier om de taak uit te voeren. De ervaring leert ons dat er geen perfecte moeders en vreselijke moeders zijn, maar goede moeders en moeders die soms handelingen verrichten die we soms niet delen. Een voorbeeld hiervan is het verhaal in een post op Reddit, waarin een moeder hard werd bekritiseerd vanwege de manier waarop ze (niet) voor haar kind zorgde.

via Dailymail

Advertisement
Ravenaai Wilkes/Reddit

Ravenaai Wilkes/Reddit

Op Reddit was een foto van een baby van 3 maanden oud in zijn draagzak, hangend aan de rugleuning van een kruk terwijl zijn moeder in gezelschap van een man aan de bar zat. De afbeelding, die dateert van enkele jaren geleden, werd onlangs opnieuw geplaatst om de moeder te bekritiseren, die ervan wordt beschuldigd niet voor haar kind te kunnen zorgen.

“De afbeelding geeft ons de boodschap dat ze niet om dit kind geven en dat ze een open mentaliteit hebben", merkte een gebruiker van Reddit verontwaardigd op, terwijl een ander zich alleen maar afvroeg: "Kunnen ze de baby niet gewoon op hun schoot houden of hem vasthouden of hem in een kinderstoel zetten zoals andere ouders doen?”.

Veel negatieve meningen werden geuit door gebruikers, die zich genoodzaakt voelden te onthouden dat kinderen geen jassen of rugzakken zijn om wie weet waar te vergeten.

Advertisement
sweets_plz/Reddit

sweets_plz/Reddit

In het tijdperk van veel contact en de herontdekking van een nauwere relatie tussen ouders en kinderen zijn er echter gebruikers geweest die de ontspanning van deze bizarre benadering, waarin een ingenieuze ouderlijke scherpzinnigheid is waargenomen, hebben kunnen waarderen. "Ik zie het probleem hier pas als de baby slaapt", merkte een gebruiker op, terwijl een ander schreef: "Ik twijfel. Aan de ene kant ben ik boos over de minachting van deze vrouw voor haar kind, maar ik vind het ook grappig. Ik weet het niet, ik hoop alleen dat de baby in orde is."

Ten slotte waren er ironische opmerkingen over de stoere aard van het kind, die onderstreepten hoe hij op zijn prille leeftijd al de ervaring had beleefd om aan de bar te zitten...

Wat vind jij?

Advertisement