Hij rijdt al meer dan 50 jaar zonder rijbewijs: zijn auto wordt in beslag genomen

Janine image
door Janine

23 Juni 2023

Hij rijdt al meer dan 50 jaar zonder rijbewijs: zijn auto wordt in beslag genomen
Advertisement

Een van de langverwachte momenten in het leven van alle jongeren is dat van het rijexamen. Het gaat niet om zomaar een document, maar het is een stap vooruit naar een zekere autonomie, of beter gezegd: je kunnen verplaatsen zonder een ander te belasten. Sommige mensen zien het rijexamen echter als een onoverkomelijke hindernis, zozeer zelfs dat ze het nooit zullen kunnen halen en het rijbewijs kunnen krijgen.

De mannelijke hoofdpersoon van het verhaal, dat we gaan vertellen, is er nooit in geslaagd om een ​​rijbewijs te halen, ondanks dat hij al meer dan 50 jaar in zijn eigen voertuig rijdt. Toen de politie echter besefte dat hij geen rijbewijs had, namen ze zijn auto in beslag. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Itv

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In de stad Debry, de provinciehoofdstad van Derbyshire, in Engeland, stopten lokale politieagenten een auto die talloze overtredingen had begaan. Nadat de politie de bestuurder had opgedragen het voertuig te stoppen, ontdekte de politie tot hun verbazing dat de bestuurder, een 69-jarige gepensioneerde, al meer dan 50 jaar zonder rijbewijs reed. De man was er namelijk nooit in geslaagd om het examen voor het behalen van een rijbewijs te halen.

De hoofdrolspeler van het verhaal slaagde er niet alleen in om 5 decennia zonder rijbewijs te rijden, maar hij slaagde er ook in om de verzekeringsmaatschappijen voor de gek te houden. Een van de belangrijkste gemaakte fouten was echter het meerdere keren opscheppen dat hij erin was geslaagd het systeem te misleiden. Zijn leugens kwamen echter aan het licht, zijn voertuig werd in beslag genomen en hij werd aangeklaagd voor de vele overtredingen die hij had begaan.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Gebruikers hebben gereageerd en zich afgevraagd hoe het mogelijk was om verzekeringsmaatschappijen en wetshandhavers al meer dan 50 jaar te misleiden. "Geen goed nieuws voor het systeem, hij is erin geslaagd zijn hele leven door te gaan zonder gepakt te worden. Helaas kan dit nieuws anderen aanmoedigen om deze weg te nemen, aangezien de kans om gepakt te worden klein is." Er zijn ook mensen die beweren dat aangezien hij niet eerder werd ontdekt, hij een heel goede chauffeur zou kunnen zijn: "waarschijnlijk een betere chauffeur dan de meesten, hij heeft de politie al 50 jaar vermeden".

Wat vind jij?

Advertisement