Ze is 40 en wil niet trouwen en kinderen krijgen: "Ik heb meer geld en minder rimpels" - Curioctopus.nl
x
Ze is 40 en wil niet trouwen en kinderen…
Deze mysterieuze lichtspiraal is gespot in de lucht van de Stille Zuidzee De eerste synthetische vleesfabriek ter wereld opent: deze kan 3.000 hamburgers per dag produceren

Ze is 40 en wil niet trouwen en kinderen krijgen: "Ik heb meer geld en minder rimpels"

02 Juli 2021 • Door Janine
6.751
Advertisement

Ondanks de geboekte vooruitgang, lijkt het erop dat er in onze samenleving nog steeds de overtuiging bestaat dat vrouwen ook echtgenotes en moeders moeten zijn: alleen op deze manier kunnen ze volledige voldoening bereiken. Op een bepaalde leeftijd moeten ze trouwen, kinderen krijgen en een carrière opbouwen. En als ze dat niet doen, worden ze te vaak veroordeeld en bekritiseerd omdat ze keuzes hebben gemaakt die tegen sommige conventies ingaan, geworteld maar achterhaald. Emma John wil dat we onze ogen openen voor de noodzaak om van standpunt te veranderen.

via: The Sun

Emma is een briljante Britse schrijfster, ze is 40 en zegt niet te willen trouwen en geen kinderen te willen: haar woorden hebben voor veel opschudding gezorgd en de vrouw wilde haar verhaal vertellen in de hoop dat mensen hun ogen zouden openen. Tijdens haar studententijd was ze ervan overtuigd dat ze haar soulmate zou ontmoeten, de persoon met wie ze een gezin zou stichten. Ze heeft verschillende relaties gehad, maar elk van hen duurde slechts een paar maanden. “Toen ik 26 werd, ontmoette ik Matt, een aardige en eerlijke man op wie ik helemaal verliefd had moeten worden, maar dat werd ik niet. Mijn moeder was zo bezorgd over mijn eenzaamheid dat ze me ooit een abonnement op een dating-app gaf. Iemand zou zich door zoiets gekwetst voelen, maar ik zag het als iets moois en bedankte haar!”.

Haar vriendinnen gingen trouwen, begonnen kinderen te krijgen en vertelden haar dat haar "biologische klok" begon te tikken en Emma ontwikkelde de overtuiging dat ze geen gezin wilde stichten: ze begreep dat ze geen man of kinderen nodig had om zich compleet en gerealiseerd te voelen. Maar de mensen om haar heen begrepen haar gedachten niet en reageerden met vooroordelen. Emma besloot toen al die negatieve opmerkingen om te zetten in een boek, waarin ze vertelt over de voordelen van 40 zijn en single en kinderloos zijn: “Je wordt beter ouder. Je zult niet veel rimpels hebben. Denk maar aan al die uren slaap. Er zijn geen nachten dat je partner of kind wakker wordt. Ik heb minder rimpels en meer geld”.

Advertisement

Met de publicatie van het boek kwam ook de controverse: hoewel sommige vrouwen zich identificeerden met Emma's verhaal en haar verlangens, hebben vele anderen zich zelfs met zware beledigingen tegen haar geworpen. Deze vrouw leert ons dat je, ondanks sterke vooroordelen en diepgewortelde sociale overtuigingen, je altijd vrij moet voelen om je eigen keuzes te maken. Deel je Emma's gedachten?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt