Beslaan de autoruiten steeds? Probeer 2 eenvoudige en goedkope trucs om van het probleem af te komen

Janine image
door Janine

16 December 2021

Beslaan de autoruiten steeds? Probeer 2 eenvoudige en goedkope trucs om van het probleem af te komen
Advertisement

Hoe vaak, vooral in de koudste maanden van het jaar, hebben we ons in de onaangename situatie bevonden om de auto te pakken en met teleurstelling te beseffen dat de ruiten volledig beslagen waren? Of het nu iets plotselings is als gevolg van vochtigheid of het temperatuurbereik tussen het exterieur en het passagierscompartiment, velen zullen minuten van ergernis hebben doorgebracht met de bedoeling om die vervelende condensatie van de voorruit of zijruiten kwijt te raken.

En rijden in die omstandigheden is zeker niet het beste op het gebied van veiligheid: het is bijna overbodig om te zeggen dat het in elke situatie essentieel is om voor maximaal zicht te zorgen, voor onszelf en voor anderen. Hoe je het ook probeert met ventilatie, met doekjes of zelfs met je eigen handen, soms willen we gewoon een praktische remedie bij de hand hebben die ervoor zorgt dat de condens van de ramen verdwijnt en niet meer terugkeert. Op internet is er geen gebrek aan doe-het-zelf-oplossingen die hiervoor nuttig zijn: hier willen we er twee beschrijven die het proberen waard zijn. Klaar om ze te ontdekken?

via Reader's Digest

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Om deze trucjes in de praktijk te brengen die je kunnen helpen als de autoruiten beslaan, zijn een paar eenvoudige en goedkope voorwerpen voldoende.

Scheerschuim. Dit is een zeer eenvoudige methode, die zowel voor de voorruit als voor de ramen van de auto kan werken. Neem een ​​bus scheerschuim en verdeel dit gelijkmatig over de glazen oppervlakken, zonder het te overdrijven. Om het beter uit te spreiden, kun je jezelf helpen met een droge doek. Nu kun je, na maximaal 10 minuten wachten, het schuim met een andere schone doek verwijderen. Zelfs als je het niet opmerkt, zal het cosmetische product hebben gewerkt door een lichte en onzichtbare patina op het glas achter te laten, voldoende om continu te beslaan door kou en vochtigheid. Probeer de handeling ongeveer één keer per maand te herhalen om maximale efficiëntie te garanderen.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

2. Kattenbakkorrels, een lange sok en een rol ducttape. Als je je afvraagt ​​hoe deze drie zeer eenvoudige objecten op de een of andere manier met elkaar en met het beslaan van de autoruiten in verband kunnen worden gebracht, leggen we het je meteen uit.

Het doel van de kattenbakkorrels moet zijn om vocht op te nemen, dus waarom zou je ze niet gebruiken om condens van de ramen te verwijderen? Na het nemen van de lange sok - bij voorkeur die je gebruikt om te sporten - moet je de rol plakband precies in de opening van de sok plaatsen, zodat dezelfde rol hem net genoeg verwijdt om de kattenbakvulling erin te gieten. Nadat je de sok tot enkelhoogte hebt gevuld, moet je de rol ducttape uit de opening halen en strak binden. Voor extra stevigheid kun je alles in een tweede sok stoppen.

Op dit punt is het voldoende om elke keer dat we denken dat de ruiten kunnen beslaan onze truc betreft anti-condens op het dashboard te plaatsen. De vondst is op internet geplaatst door Roslyn McKenna, autoverzekeringsexpert voor Finder.com. Zij was het die met haar team besloot om het in de praktijk te testen en de resultaten waren zeer voldoening gevend. "Tijdens de test zijn de voorruit en de ramen helemaal niet beslagen, vertelde McKenna aan Reader's Digest.

Curioctopus

Curioctopus

Wat denk jij? Kende je deze trucs om te voorkomen dat de autoruiten vol komen te zitten met vervelende condensatie? Zou je ze uitproberen?

Advertisement