Hyundai komt met de eerste conceptauto die benen heeft - Curioctopus.nl
x
Hyundai komt met de eerste conceptauto…
21 slimme meubels ter inspiratie zodat je jouw huis op een geniale manier in kan richten Geef geen godsvermogen uit aan speelgoed voor kinderen,want met deze 32 goedkope ideeën kunnen zij zich ook vermaken

Hyundai komt met de eerste conceptauto die benen heeft

15 Januari 2019 • Door Skip
1.976
Advertisement

Als je altijd hebt gedacht dat de auto's van de toekomst net zo zouden zijn als uiterst geavanceerde zwevende cabines, dan kan je er mogelijk goed naast zitten. Op de CES-beurs 2019 (International Consumer Electronics Show) die elk jaar in januari in Las Vegas gehouden wordt, komt de beroemde Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai met een revolutionaire concept car die is ontwikkeld op de toekomst. Het is een ongewoon voertuig dat zich verplaatst als een auto, maar loopt zoals een hagedis!

Hyundai is compleet buiten de kaders van de traditionele auto getreden door met z'n concept car met benen op de proppen te komen. De auto kan zich over elk terrein verplaatsen, of dat nou een glad wegdek is, heuvelachtig terrein of zelfs een trap! De Koreaanse autoboer heeft 'm Elevate genoemd, en lijkt het vooral bedoeld te zijn als voertuig voor hulpdiensten, als voertuig voor werkzaamheden of als taxi voor mensen die slecht ter been zijn.

De Elevate lijkt dus vooral niet te zijn gemaakt voor het forenzen tussen huis en werk. Hij is juist in theorie helemaal ontworpen als voertuig dat volledig modulair is zodat het kan worden ingepast in elk specifiek programma.

Het voornaamste kenmerk van deze auto is dat er ook 4 robotbenen gebruikt kunnen worden die heel veel bewegingen kunnen maken. Wat de auto er nog enigzins normaal op maakt zijn de wielen, die van de Elevate een uistekend klimmer kunnen maken, maar die de wagen ook geschikt maakt voor wegen en snelwegen. Het kon natuurlijk niet anders dat zo'n auto als deze zou worden aangedreven door een elektromotor, eentje die behoorlijk lijkt op de motor die in de Mars Rover wordt gebruikt.

Advertisement

Door zo'n project ls dit kunnen we een direct een tijdreis maken naar de toekomst. Het is echter gebruikelijk dat exposanten op de CES weten te verbazen met visionaire projecten die vaak nooit worden gerealiseerd. Er was niet eens een reproductie van de Elevate, maar alleen maar een plan, dat waarschijnlijk de insteek zal hebben om te innoveren, een bron van inspiratie te zijn voor een of ander futuristisch voertuig dat er mogelijk zou kunnen komen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt