De vrouw die in Malawi 850 kindbruidjes heeft bevrijd waardoor ze weer naar school kunnen gaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De vrouw die in Malawi 850 kindbruidjes…
De 13 meest futuristische wolkenkrabbers die de mens ooit heeft gemaakt 8 effectieve psychologische trucs die je meteen kunt gebruiken

De vrouw die in Malawi 850 kindbruidjes heeft bevrijd waardoor ze weer naar school kunnen gaan

Door Janine
1.056
Advertisement

Wat een van de mooiste dagen in het leven van een vrouw moet zijn, is in vele delen van de wereld de meest gevreesde; omdat het hier niet om vrouwen gaat, maar om kleine meisjes.

Het fenomeen van kindbruiden is vandaag de dag helaas nog steeds wijdverspreid, vooral in die delen van de wereld die minder ontwikkeld zijn, waar volgens VN-cijfers 1 op de 3 meisjes vóór haar 18e jaar trouwt.

Dit zijn tradities die vaak goed verankerd zijn in de cultuur; dit is de reden waarom, wanneer een lokale overheid tegen het fenomeen is, het nieuws bijzonder belangrijk wordt - uitzonderlijk, als het om een vrouw gaat. Dit is het verhaal van een uitzonderlijk persoon, Theresa Kachindamoto.

Theresa Kachindamoto was een leidinggevende in het district Dedza in Malawi, een van de armste landen in sub-Sahara Afrika; hier, ondanks het feit dat kindhuwelijken in 2015 zijn afgeschaft, was 42% van de meisjes tussen de 20 en 24 jaar getrouwd vóór de leeftijd van 18 jaar. Extreme armoede dwingt ouders in feite heel vroeg om hun dochters te laten trouwen om de financiële last van het gezin te verlichten. Er zijn ook enkele kampen van seksuele initiatie, waarin de meisjes hun echtelijke "plichten" leren, maar die vaak tot een bron van ernstige ziekte leiden.

Een situatie die Theresa walgelijk en onhoudbaar vond, en die, zodra ze de leiding kreeg, besloot om af te schaffen. Dus dwong ze 50 van haar afgevaardigden om een overeenkomst te tekenen om het kindhuwelijk af te schaffen; toen 4 van hen, ondanks het feit dat ze hadden getekend, deze gewoonte op hun grondgebied bleven toestaan, ontsloeg Theresa ze.

 

Tijdens haar termijn als leidinggevende annuleerde Theresa 850 kindhuwelijken, om ervoor te zorgen dat de meisjes terugkeerden naar school; bovendien heeft ze de kampen van seksuele initiatie afgeschaft. Geweldige resultaten die ze alleen dankzij haar vastberadenheid en moed heeft bereikt, wat haar ertoe heeft aangezet om door te gaan ondanks veel mensen die haar hebben gewaarschuwd om zich niet met tradities te bemoeien, tot het punt dat er zelfs gedreigd werd. Voor dit alles is Theresa Kachindamoto een voorbeeld geworden om te blijven vechten voor de mensenrechten, tegen alle vormen van onderdrukking en dwang.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt