Het eerste luxehotel in de ruimte is begonnen met reserveringen te accepteren maar vraagt wel een "Kleine" aanbetaling

door Skip

30 April 2018

Het eerste luxehotel in de ruimte is begonnen met reserveringen te accepteren maar vraagt wel een "Kleine" aanbetaling
Advertisement

Heb je behoefte aan een vakantie om even van alles en iedereen los te komen? Misschien een vakantie met exclusieve uitzichten en adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen? Misschien zijn 12 dagen vakantie in de ruimte dan wel iets voor jou in een luxe ruimtestation. Sciencefiction? Helemaal niet, dit zijn gewoon een van de vele plannen die er zijn om het heelal te veroveren. De ruimte-ervaring is al te boeken op de site van Orion Span, de ruimtevaartstart-up in Californië, met een aanbetaling van 80.000 dollar die volledig kan worden teruggestort.

Advertisement

Dit is ruimtestation Aurora, het eerste luxehotel in de ruimte.

Dit is ruimtestation Aurora, het eerste luxehotel in de ruimte.

orionspan.com

De start-up hoopt de laatste werkzaamheden snel af te ronden en het ruimtestation eind 2021 in de ruimte te brengen zodat er in het jaar daarna kan worden begonnen met het vervoeren van gasten.

In het hotel is ruimte voor vier passagiers en twee bemanningsleden per keer. De totale prijs van de reis, die 12 dagen duurt, is 9,5 miljoen dollar per persoon (niet veel minder dan 800.000 dollar per nacht). Reserveringen kunnen al worden gemaakt, op voorwaarde dat er een voorschot wordt gedaan van 80.000 dollar. Mocht je je bedenken dan krijg je dit bedrag volledig terug.

Frank Burger, oprichter van Orion Span heeft duidelijke ideeën: "We willen mensen naar de ruimte brengen omdat dit de laatste grens is van de beschaving." De prijzen van ruimtevaartlanceringen zijn gedaald, daarom is het mogelijk om zo'n ervaring te beleven voor 10 miljoen dollar (een onmogelijk bedrag, maar voor sommigen mogelijk!). Zoiets was tot enkele decennia geleden alleen mogelijk voor wat specialisten wilden doen. "Elke week komt er een nieuw bedrijf bij dat nieuwe manieren ontwikkelt om goedkoper, sneller en onder betere omstandigheden de ruimte in te gaan."

In het hotel kan je een paar dingen doen waarbij de toestand van gewichtsloosheid wordt benut: zweven door het ruimteschip, steden bekijken vanuit de ruimte, de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele experimenten (zoals het kweken van planten) en videogesprekken met familieleden dankzij de hoge internetsnelheid.

Het bedrijf voegt er nog aan toe dat ze van de ruimte geen strand willen maken dat is overladen met toeristen. Het zal sowieso iets blijven dat heel exclusief is, dat alleen door mensen kan worden gedaan die een diepgaande passie voor de ruimte koestert: "We verkopen de kans om te kunnen leven als astronaut. Er zijn duidelijk mensen die goud zouden geven voor deze ervaring".

En jij, zou jij een dergelijk bedrag uit willen geven om een keer in je leven de ruimte te willen bezoeken?

Bronnen:

Advertisement