Ghana is begonnen met het gebruiken van plastic afval om een nieuw soort bestendiger asfalt mee te maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ghana is begonnen met het gebruiken…
Enkele onderzoekers ontdekken een nieuwe miersoort die ontploft om z'n kolonie te behoeden voor gevaar Is het nou verstandig om water te drinken bij het eten of niet? Hier het definitieve antwoord van experts

Ghana is begonnen met het gebruiken van plastic afval om een nieuw soort bestendiger asfalt mee te maken

Door Skip Tromp de Haas
2.237
Advertisement

Ghana is een van de landen in Afrika die jaarlijks meer plastic produceert. Recentelijk lijkt er echter een breder bewustzijn te zijn ontstaan voor het milieu en de behoefte om beter om te gaan met plastic, dat het de gezondheid van inwoners ten goede komt. Binnen dit kader is het bedrijf Nelplast Ghana Limited er gekomen dat zich bezighoudt met het industrieel verwerken en het recyclen van verschillende materialen. Het bedrijf heeft een manier bedacht om de enorme hoeveelheden plastic te hergebruiken dat anders op akkers zou worden neergegooid.

Nelplast is erin geslaagd om bestratingsplaten te maken die zijn gemaakt van plastic afval. Dit is een nieuwe vorm van asfalt die de cirkeleconomie stimuleert.

Nelplast verzamelt plastic zakken, maar in het algemeen al het afval van dit soort materiaal om er een bestendig soort asfalt mee te maken dat lang meegaat: producenten zeggen dat er zo'n 60% aan gerecycled plastic in het eindproduct zit en dat de overige 40% uit zand bestaat.

Advertisement

In 8 maanden tijd is ongeveer 2000 kilo aan plastic afval verzameld.

Ook de overheid steunt het werk van Nelplast dat, buiten dat het zich bezighoudt met milieuomstandigheden, ook voor veel banen heeft gezorgd.

Op dit moment zijn er 230 mensen aan het werk in het bedrijf die zijn betrokken bij verschillende fases van het montageproces. 

"Het is ons doel om ongeveer 70 procent van het gegenereerde plastic afval in Ghana te recyclen en hier producten van te maken die een leven lang gebruikt kunnen worden", zegt Nelson Boateng, de ingenieur die het idee ontwikkelde dat bij zal dragen aan het Ghana weer schoon krijgen van plastic afval.

Tags: BeleggenAfrikaMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt