12 dingen die je volgens experts niet zou mogen vermelden in je Facebookprofiel - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 dingen die je volgens experts niet…
Hoe kun je voorkomen dat leeftijdsgenoten hele lieve kinderen uitbuiten? 17 supernieuwe uitvindingen waarvan je denkt dat ze niet echt zijn

12 dingen die je volgens experts niet zou mogen vermelden in je Facebookprofiel

Door Skip Tromp de Haas
1.913
Advertisement

Hoe vaak zwichten we wel niet voor de verleiding om op sociale media een moment te delen waar we blij zijn of dat we bekend willen maken om een of andere reden? Wanneer je kind jarig is en we iets leuks willen schrijven voor hem/haar of wanneer we een foto maken van onze boarding pass om aan iedereen aan te kondigen dat je gaat vertrekken. Er is misschien niets slechts aan het doen van zulke dingen, maar het is goed om te weten dat er situaties zijn die echter helemaal niet zouden mogen worden gedeeld, en wel om hele belangrijke redenen. Volgens het Britse online tijdschrift The Independent is het verstandig om de volgende twaalf dingen van je Facebook te verwijderen om je privacy te beschermen.

foto: maxpixel.net

1. Geboortedatum (verjaardag)
Via je geboortedatum is makkelijk te achterhalen waar je woont en dus ook de gevoeligste gegevens zoals je rekeningnummer.

2. Telefoonnummer
Je hebt geen idee met wie je te maken hebt als je wordt gescheiden door de realiteit wanneer er een scherm tussenzit. Dat kan bijvoorbeeld een vasthoudende bewonderaar/bewonderaarster of een stalker zijn die je op afstand wil houden. Je nummer beschikbaar stellen voor deze mensen is heel gevaarlijk. 

3. Vrienden
En toch is het zo: een van de dingen die ook echt weg moeten zijn je vrienden, tenminste die mensen dan met wie je geen nauwe band hebt. Volgens experts kunnen mensen maximaal 150 relaties onderhouden en zijn alle andere relaties een extra!

4. Foto's met hele jonge mensen
Of het nou je kinderen, neefjes nichtjes of kinderen zijn van iemand anders, het wordt aanbevolen om op je profiel geen foto's te hebben met mensen die heel jong zijn, omdat deze in het bezit kunnen komen van mensen met twijfelachtige en illegale bedoelingen. Daarnaast is er natuurlijk het respect voor deze kinderen zelf en de ouders van hen (mochten het niet je eigen kinderen zijn). Het is niet bekend welke informatie kinderen later liever niet vrij willen geven over zichzelf, dus het is helemaal niet goed om hun data en foto's te delen zonder dat zij daar het beslissingsvermogen voor hebben.

5. Scholen waar kinderen op zitten
Volgens gespecialiseerde verenigingen is het aantal pestgevallen van kinderen toegenomen juist doordat de locatie waar zij naar school gaan door ouders gedeeld wordt. Bekend maken naar welke school zij gaan, betekent ook dat zij weten waar ze je kind moeten vinden als jij er niet bent.

6. Locatiediensten
Veel mensen zijn niet eens op de hoogte dat de GPS-service aanstaat. Met deze functie wordt het mogelijk om de plek te kunnen registreren waar foto's zijn gemaakt, video's zijn opgenomen of berichtjes zijn verstuurd en is je locatie voor iedereen zichtbaar op het moment dat deze inhoud wordt gedeeld op sociale media. Of je dit nou bewust doet of niet, de plaats delen waar je je bevindt kan gevaarlijk zijn.

7. Je werkgever
Het gebeurt velen vroeg of laat dat er tussen de vriendschapsverzoeken ook eentje zit van je baas die, als hij eenmaal deel uitmaakt van je vriendenkring toegang heeft tot al je informatie en kan hij ook de minder gelukkige berichten zien die misschien over zijn bedrijf gaan. Het is zeker mogelijk om te beperken wat de baas kan zien, maar het maken van een fout is gauw gedaan!

8. Tags op locaties
Laten weten dat je van huis bent kan mensen met kwade bedoelingen stimuleren om te profiteren van je afwezigheid en je huis leeg te halen.

9. Vakantiebestemming en met wie je er naartoe gaat
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen keren geen geld meer uit aan mensen van wie er thuis iets wordt gestolen als zij op vakantie zijn omdat het delen van dergelijke informatie wordt beschouwd als het in de hand werken van diefstal.

10. Hoe je je voelt
Veel mensen zijn blij om het begin van een verkering aan te kondigen of een relatie. Het omgekeerde is waar als het toch niet blijkt te werken en kan dit dan moeilijker zijn om te 'delen'.

11. Laatste cijfers van je creditcard
Onthoud dat geen enkele kredietinstelling noch een ander officiële instantie ooit om de laatste cijfers van je creditcard zal vragen. Mocht het je gebeuren dat je met oplichting te maken krijgt, zou het verstandig zijn om de politie te waarschuwen.

12. Boarding pass
Eindelijk heb je je boarding pass in handen en is je koffer gepakt. Waarom niet even een foto maken en die delen? Omdat er op de boarding pass de barcode staat waar al je persoonlijke gegevens mee worden doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappijen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt