Er zijn er die ondanks het Coronavirus niet kunnen "thuisblijven": een hotel in Brugge opent zijn deuren voor daklozen

Janine image
door Janine

02 April 2020

Er zijn er die ondanks het Coronavirus niet kunnen "thuisblijven": een hotel in Brugge opent zijn deuren voor daklozen
Advertisement

Ondanks de moeilijke periode die veel landen doormaken als gevolg van de Coronavirus-epidemie, stoppen initiatieven van solidariteit niet, voor degenen die kwetsbaarder zijn en het zich niet kunnen veroorloven om zelfs maar een dak boven hun hoofd te hebben. Op een historisch moment waarin het wachtwoord "thuis blijven" is, zijn er mensen die geen huis hebben. Gelukkig lijkt het erop dat met deze epidemie de meest menselijke kant van bepaalde personen wordt herontdekt. Met een alarmerend aantal gevallen van besmetting, heeft een driesterrenhotel in de stad Brugge, in België, besloten om daklozen in de stad gastvrijheid te bieden.

via VRT

Advertisement
Booking.com

Booking.com

Hotel 't Putje, gelegen in het centrum van Brugge, verwelkomde enkele daklozen uit de stad tijdens deze moeilijke "quarantaineperiode". Het toerisme in Brugge is, zoals in het grootste deel van de wereld, om veiligheidsredenen volledig gestopt. Daarom besloot het centrale hotel zijn kamers beschikbaar te stellen. Op dit moment worden 18 van de 37 hotelkamers bezet door mensen die geen huis hebben, maar dat wil niet zeggen dat ze zichzelf en anderen niet willen beschermen tegen mogelijke besmetting.

“We geven deze mensen een bed. Ze kunnen douchen. We geven ze 's ochtends koffie”, zegt hotelmanager Tina Wijins.

Advertisement
Libreshot

Libreshot

De manager van het hotel, die al 46 jaar in de hotelbranche werkt, zei dat ze nog nooit zulke vriendelijke en respectvolle klanten had gezien als de daklozen die ze ontving. Geen van de gasten die normaal Brugge bezoeken heeft de kamers in haar hotel zo schoon en netjes achtergelaten.

Advertisement